default-image

Έσοδα 40 εκ. ευρώ από τις μεταγραφές για τον Ολυμπιακό

Αθλητισμός
Έσοδα 40 εκ. ευρώ από τις μεταγραφές για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πώληση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου δημιούργησε δύο νέα ρεκόρ για τον Ολυμπιακό: ρεκόρ εσόδων, αλλά και κερδών σε μία σεζόν.

Επίσημη αναφορά στο κόστος της μετακίνησης του Σέρβου δεν έγινε απ'την Κρίσταλ Πάλας, ούτε και φυσικά απ'τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, τα ρεπορτάζ συμφωνούν πως ο αρχηγός των ερυθρόλευκων πωλήθηκε για 15-16 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα κι αν πάρουμε λοιπόν τη χαμηλότερη τιμή, αυτή των 15 εκατομμυρίων, η πώληση του Μιλιβόγεβιτς έφερε ένα νέο, ιστορικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό.

Όπως θα δείτε και στο αναλυτικό γράφημα, που παρουσιάζεται στο sport24.gr οι ερυθρόλευκοι εισέπραξαν φέτος απ'τις πωλήσεις (και δανεισμούς) παικτών στρογγυλά 40 εκατομμύρια ευρώ, που στην πλειοψηφία τους ήρθαν από Μιλιβόγεβιτς, Μαζουακού, Πουλίδο, Ντουρμάζ. Σαράντα εκατομμύρια, ποσό ρεκόρ, που αφήνει στη δεύτερη θέση τη σεζόν 2013-14 και τα 33.6 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εισπραχθεί τότε, κυρίως απ'τις πωλήσεις των Μήτρογλου, Βάις, Φέισα, Φετφατζίδη, κτλ.

Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ κερδών απ'το μεταγραφικό πάρε-δώσε μίας σεζόν. Φέτος το ταμείο των ερυθρόλευκων λέει πως τα έξοδα των 12.4 εκατομμυρίων και τα έσοδα των 40 αφήνουν καθαρό κέρδος 27.6 εκατομμυρίων ευρώ, πόσο που ξεπερνά το κέρδος των 23.2 εκατομμυρίων της περιόδου 2013-14. Ιδού και αναλυτικά:

Το καλοκαίρι, στην αναλυτική παρουσίαση των 123 μεταγραφών, είχαμε δει πως οι ερυθρόλευκοι κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Βαγγέλη Μαρινάκη έσπασαν το φράγμα των 100 εκατομμυρίων από πωλήσεις. Πλέον, όπως βλέπετε στις στήλες δεξιά, ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη ξεπερνάει πλέον τα 120 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα μεταγραφών και τα 95 σε έξοδα. Το συνολικό πρόσημο των μεταγραφών Μαρινάκη είναι αυτή τη στιγμή θετικό για 25 εκατομμύρια ευρώ.

Εννοείται πως τα ποσά αυτά, τα έσοδα των 40 εκατομμυρίων και τα κέρδη των 27.6 εκατομμυρίων σε μία σεζόν, δεν αποτελούν ρεκόρ μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ποτέ μια ομάδα δεν έχει αγγίξει τέτοια ποσά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News