default-image

Το Μάιο η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Μπάσκετ
Το Μάιο η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η FIBA πραγματοποίησε στην Ελβετία την πρώτη σύσκεψη της χρονιάς και στο πλαίσιο αυτής ανακοίνωσε και πότε θα γίνει η κλήρωση για τη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θυμίζουμε ότι το σύστημα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2019) έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν.

Κατ' αρχάς, η κλήρωση για το προκριματικό τουρνουά της Ευρώπης θα γίνει στις 17 Μαΐου και θα πάρουν μέρος σε αυτήν οι 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Ευρωμπάσκετ, μαζί με τις άλλες οκτώ που θα προκύψουν από το τουρνουά μεταξύ των 13 ομάδων που δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Σύμφωνα με το νέο format της FIBA, όπως αναφέρει το sport24.gr, οι 32 ευρωπαϊκές ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους (των τεσσάρων ομάδων) και θα αναμετρηθούν έξι φορές (εντός και εκτός έδρας) συνολικά, με τους αγώνες να γίνονται το Νοέμβριο του 2017, το Φεβρουάριο του 2018 και τον Ιούνιο του 2018.

Οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση, στην οποία θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων (24 συνολικά), με όλες τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα και να δίνουν άλλους έξι αγώνες το Σεπτέμβριο του 2018, το Νοέμβριο του 2018 και το Φεβρουάριο του 2019. Στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού

Πέρα όμως από την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIBA ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει όλα τα έξοδα σε περιπτώσεις τραυματισμών αθλητών σε κάποιους από τους αγώνες της προκριματικής ή της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ θα καλύψει ακόμα τις πληρωμές όλων των διαιτητών και των ντόπινγκ-κοντρόλ που θα γίνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News