Αθλητισμός

Βγάζει... λάδι τον Αρετόπουλο ο Μπίκας!

Τί ήταν πάλι αυτό; Από τον Μπίκα; Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην αρχιδιαιτητής που είδε το σπίτι του να καίγεται στην Χαλκιδική, και ήταν ο παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Άρης-ΟΦΗ, δικαιώνει τον Αρετόπουλο στην έκθεσή του, για την απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι τη φάση του Μπούρμπου επί του Χαντί. Έκρινε μάλιστα επιτυχημένη τη διαιτησία του στο σύνολό της!

Αν επιβεβαιωθεί κατηγορηματικά, τότε, να είναι καλά ο άνθρωπος. Το άλλο αρνητικό είναι ότι μέσα ενημέρωσης σφόδρα προκείμενα στην απελθούσα διοίκηση της ΕΠΟ έχουν κάνει σημαία αυτή την πληροφορία, για να υπερασπίσουν τον διεθνή διαιτητή που ανέδειξαν από τα Τρίκαλα, προς δόξα του «αμφιλεγόμενου».

Η διαιτησία πάντως κάνει το κομμάτι της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και οι αντιδράσεις για απαράδεκτες αποφάσεις ρέφερι, θυμίζουν τις εποχές που είχαν στο στόχαστρο ως... παράγκα και όραμα οι «εξομαλυντές».

Φοβερά πράγματα με μια απλή ματιά και στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Οι ανακοινώσεις δίνουν και παίρνουν, αυξανόμενες ανά αγωνιστική.

Ο ΟΦΗ πάντως, απ' όσα έχουν συμβεί ως τώρα στη Football League, έχει δίκιο να επικαλείται τα δύο μέτρα και σταθμά, επισημαίνοντας ότι ανταγωνιστές του, ευνοούνται συστηματικά.

Η Λαμία έβγαλε επίσης ανακοίνωση παρόμοιου περιεχόμενου με τον ΟΦΗ, φωνάζοντας για την διαιτησία του Σουπερλιγκάτου όπως χαρακτηρίζει Στυλιαρά στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Αθηνών.

«Υπέπεσε σε λάθη εις βάρος της Λαμίας, παίζοντας ξεκάθαρα έδρα, ειδικά από την αποβολή και μετά, ενώ μόνο χαμόγελα προκάλεσε σε οποιονδήποτε ουδέτερο το τρίλεπτο του έξτρα χρόνου με το ροκάνισμα που είχαν πετύχει στο… ρολόι οι Απολλωνιστές…» γράφει ο Δημήτρης Δημητρίου, που έχει σχέση με το ρεπορτάζ του Απόλλωνα, στο «a-sports», μαζί με άλλα που παρατήρησε με αντικειμενικότητα.

Οι επιλογές των αξιολογημένων από το «δίδυμο», στα ντέρμπι της Β΄εθνικής, έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση, έχοντας αδικήσει ομάδες, που ίσως να μην είναι του γούστου των νέων κέντρων εξουσίας… Σχεδόν όλοι οι αδικημένοι αυτής της αγωνιστικής επικαλούνται ειρωνικά την «κάθαρση» και επισημαίνουν ότι αν συνεχίσουν οι αδικίες, θα τους βρουν μπροστά τους. Ο ΟΦΗ, η Λαμία, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα, επί της ουσίας απευθύνουν το ίδιο μήνυμα στην ηγεσία της διαιτησίας.

Ακούς έπειτα τους ηγέτες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να μιλάνε με στόμφο για αναδιαρθρώσεις και νέα σχέδια για τα πρωτάθλημα των 14 ομάδων και από την άλλη το ίδιο σύστημα να μην σέβεται (όχι να ευνοεί προς Θεού), ομάδες όπως ο ΟΦΗ, που αποτελεί κλασικό δείγμα απουσίας από τη Σούπερ Λίγκα.

Δεν σοκαρίσθηκε μόνο ο Μπόατεγκ, όταν έμαθε ότι ο ΟΦΗ είναι στη Β' Εθνική, αλλά πολλοί Μπόατεγκ στον κόσμο, κύριε Γιώργο!

Στ.Μ.

Σχόλια