Αθλητισμός

Προσπάθεια για μεταγραφικό... ντεμαράζ από τον ΟΦΗ

Με έντονο ρυθμό συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης από τον ΟΦΗ, καθώς η ήττα από τον Άρη, δεν αποθάρρυνε τους διοικούντες και σε συνεργασία με το Νίκο Παπαδόπουλο προσπαθούν για το μεταγραφικό… ντεμαράζ.

Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ αναμένεται να υπογράψει σήμερα (έχουμε ήδη περάσει στην Δευτέρα), όμως από τη χθεσινή σύσκεψη στο ΒΑΚ προκύπτει η επιδίωξη για τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες ακόμη (συν αυτή του Γκανέζου μέσου).

Στην ομάδα του Ηρακλείου εκτιμούν, ότι αν γίνουν κάποιες κινήσεις-κλειδιά σε συγκεκριμένες θέσεις, θα καταβληθεί ως το τέλος κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου, παρότι έχουν μείνει πολύ πίσω από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Η μεταγραφική περίοδο ολοκληρώνεται αύριο (με εξαίρεση τους «άνεργους») και το μεταγραφικό… σπριντ έχει κορυφωθεί. Η σημερινή μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με την τυπική ολοκλήρωση της απόκτησης του Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο 33χρονος μέσος είναι στο Ηράκλειο από την Παρασκευή και το Σάββατο έγιναν οι εργομετρικές εξετάσεις από τον γυμναστή της ομάδας, Νίκο Κουνδουράκη, ενώ ακολούθησαν τα ιατρικά τεστ. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, καθώς σε ότι αφορά την ετοιμότητα του, εκτιμάται ότι σε ένα 10ημερο θα είναι σχεδόν στο 100%. Χθες, έγιναν οι τελικές συζητήσεις με τον άνθρωπο που τον συνοδεύει στο Ηράκλειο (μέλος του γραφείου μάνατζερ που τον εκπροσωπεί) και σήμερα θα «πέσουν» οι υπογραφές. Ο Γκανέζος άσος θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ στο πρόσωπο του ο Νίκος Παπαδόπουλος βλέπει τον ποδοσφαιριστή, που μπορεί να «σηκώσει» το δημιουργικό βάρος σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι, ως επιτελικός μέσος. Άλλωστε, διαθέτει πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα και φυσικά την ποιότητα να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού.

Όπως προαναφέραμε, πέρα από τον Μπόατενγκ θα γίνει προσπάθεια για τέσσερις ακόμη μεταγραφές. Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα, στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο ΒΑΚ ανάμεσα στον τεχνικό του ΟΦΗ, Νίκο Παπαδόπουλο με τον πρόεδρο, Γιάννη Πολεμαρχάκη και άλλα διοικητικά στελέχη. Τερματοφύλακας, δεξί μπακ, κεντρικός μέσος και επιθετικός είναι οι προτεραιότητες και στην ομάδα του Ηρακλείου αισιοδοξούν ότι είναι εφικτό να γίνουν πράξη τα «θέλω» του προπονητή. Άλλωστε και ο ίδιος είναι με ένα… τηλέφωνο στο χέρι για τις περιπτώσεις που απασχολούν. Κάτω από τα δοκάρια, ο Βελλίδης θα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή, όμως ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είναι θετικός για δανεισμό σε ομάδα της Football League. Ο Γιώργος Καντιμοίρης της Βέροιας είναι ανάμεσα στις επιλογές και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ίσως μείνει ελεύθερος από τη Βέροια (δεν αγωνίστηκε χθες κόντρα στον Ολυμπιακό). Αν συμβεί αυτό, ο ΟΦΗ θα κάνει άμεσα την κίνηση του. Από κει και πέρα, για την θέση του δεξιού μπακ, κοιτούν επιλογές από το εξωτερικό και πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα Γάλλο με εμπειρία. Συζητήσεις γίνονται ακόμη με Έλληνα που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή (ίσως ο Πουρτουλίδης), αλλά και επιθετικό (επίσης Έλληνα).

Σε ότι αφορά την πιθανότητα αποχωρήσεων, αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι πολύ ορατό, αφού ενώ υπάρχουν παίκτες (2-3) που στο επόμενο διάστημα δε θα είναι στις βασικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν.

Σχόλια