Αθλητισμός

Μία βραδιά με λάμψη Παραολυμπιονικών & μεγάλες στιγμές (pcs)

Την ευκαιρία να δουν από κοντά και να χειροκροτήσουν την πλειονότητα των μεταλλιούχων Παραολυμπιονικών του Ρίο είχαν την Παρασκευή το βράδυ όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου Κουρήτες, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πίτας του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «Μεγαλόνησος».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο Παύλος Μάμαλος, ο Σε Τζον Φερνάντες, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης με τη συνοδό του Κατερίνα Πατρώνη, ο Δημήτρης Σεκινίδης, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, η Δήμητρα Κοροκίδα, ο Νικόλαος Πανανός με το συνοδό του Ανδρέα Κεραμιδά και η Άννα Ντετά με τη συνοδό της Χριστίνα Ντετά πήραν θέση στην πίστα όπου τιμήθηκαν από τους διοργανωτές της βραδιάς και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Η βραδιά άνοιξε με ένα συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα στον Γιώργο Σηφάκη, ο οποίος αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της «Μεγαλονήσου» και έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή το 2014 μετά το ατύχημα που είχε με το χειρήλατο ποδήλατό του…

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις της «Μεγαλονήσου», η οποία θέλησε να επιβραβεύσει τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά και τη στήριξή του, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κ. Γιώργο Φουντουλάκη, τον Πατέρα Νικόλαο Τζαγκαράκη για την εθελοντική προσφορά του στα άτομα με αναπηρία και τον πρόεδρο του Πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου Junior Academy, Άρη Μαρκάκη.

Να σημειωθεί πως στη βράβευση του κ. Αρναουτάκη, επισημοποιήθηκε και η κατασκευή (με δαπάνη της Περιφέρειας Κρητης) ξενώνα στη Μεσαρά για το σωματείο Νότιας Κρήτης "Το Μέλλον" που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες και είναι πρόεδρος ο Μανόλης Στεφανουδάκης!

Τιμητική πλακέτα έλαβαν και όλοι οι αθλητές του συλλόγου ΑμεΑ Μεγαλόνησος σε στίβο και κολύμβηση, αλλά και οι εκπρόσωποι του σωματείου στην Παραολυμπιάδα του Ρίο, Γιώργος Καπελλάκης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αντώνης Τσαπατάκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και Κωνσταντίνος Καραούζας.

Επίσης βραβεύτηκαν οι αθλητές του Ηρακλείου που ήταν στην Παραολυμπιάδα και συγκεκριμένα οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη και ο >Κώστας Τρουλινός. Ξεχωριστά τιμήθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ποδηλασίας, Γιώργος Βαρβεράκης.

Μετά την κοπή της πίτας από τα χέρια του προέδρου Γιώργου Καπελλάκη και του αντιπροέδρου Μανώλη Στεφανουδάκη ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.

Με τους Ψαραντώνη και Βασίλη Σταυρακάκη να ανεβαίνουν στη σκηνή δεν άργησε να ανέβει το κέφι, ενώ δε δίστασαν να ανέβουν στην πίστα και οι αθλητές ΑμεΑ αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας

>>ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες; image-services.gr

Σχόλια