default-image

Γκολ και... αυτογκολ ο Ρέντζας και Ηρακλής-Λάρισα 1-1

Ποδόσφαιρο
Γκολ και... αυτογκολ ο Ρέντζας και Ηρακλής-Λάρισα 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα γκολ και ένα... αυτογκολ του Ρέντζα διαμορφώθηκε σήμερα το Ηρακλής-Λάρισα 1-1 στο Καυτανζόγλειο!

Ο δεξιός μπακ των Θεσσαλών ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τρομερή προσωπική ενέργεια και έξυπνο πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον μόλις στο 10', αλλά στο 43' σε μια προσπάθειά του να ανακόψει την επίθεση του «Γηραιού» έστειλε με... λόμπα την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, ισοφαρίζοντας άθελά του για τους γηπεδούχους. Πάντως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που έπρεπε με βάση την εικόνα του αγωνα να πάρει τη νίκη!

Το β' ημίχρονο, ειδικά μετά την είσοδο του τραυματία Περόνε, που άντεξε να αγωνιστεί μόνο για 30', αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για τον Ηρακλή, που δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες από αυτές που δεν... χάνονται, ωστόσο ο Στάμου στο 71' και ο Πασάς στο 86', πέταξαν στα... σκουπίδια τις ελπίδες του «Γηραιού» για ένα τρίποντο-χρυσάφι.

Πέραν των προβλημάτων που δεδομένα έχει στο ρόστερ του ο Ηρακλής, έχει κι αυτά που παρουσιάζονται την τελευταία στιγμή, καθώς πριν από την έναρξη του αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, ο Εμάνουελ Περόνε ένιωσε ενοχλήσεις και δεν ήταν δυνατόν να βοηθήσει (τουλάχιστον από την αρχή), με τον «Γηραιό» να χάνει το πιο αξιόπιστο επιθετικό του «όπλο».

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στη Βέροια, μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα με τους Θεσσαλούς και έδειχνε ικανή να ανοίξει το σκορ, μέσω στημένων φάσεων γύρω από την περιοχή του Θεοδωρόπουλου, ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ πήρε... κεφάλι.

Μόλις στο 10', ο Ρέντζας διεκδίκησε από τον Σαραμαντά μια χαμένη θεωρητικά μπαλιά και του πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από πολύ πλάγια θέση και με πλασέ ξεγέλασε τον Χουάντερσον που περίμενε σέντρα, κάνοντας το 0-1.

Σε εκείνο το σημείο σταμάτησε και η επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, αφού προτίμησε να δώσει γήπεδο στον Ηρακλή, γυρίζοντας πίσω τις γραμμές του, θέλοντας να χτυπήσει σε αντεπίθεση. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους «βυσσινί» στα καρέ τους, ψάχνοντας το γκολ με συνεχόμενες σέντρες και πλαγιοκοπήσεις, αλλά οι αμυνόμενοι των φιλοξενούμενων ήταν σταθεροί σε κάθε τους παρέμβαση.

Τελικά, το γκολ που φαινόταν ότι θα έρθει για τον «Γηραιό», επιβεβαιώθηκε με τον πλέον απρόσμενο τρόπο στο 43', με σκόρερ και πάλι τον Ρέντζα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Συγκεκριμένα, έγινε η μπαλιά από τον Γροντή στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Ρέντζας, «κρέμασε» τον Θεοδωρόπουλο.

Στο β' μέρος το παιχνίδι απέκτησε μια... άγρια ομορφιά, αφού ο Ηρακλής έβγαινε με ορμή και πολλές φορές άναρχα στην επίθεση, αφήνοντας πολλά κενά στην αμυντική του διάταξη, γεγονός που αυτομάτως καθιστούσε πολύ επικίνδυνη την ΑΕΛ στην κόντρα.

Ηρακλής: Χουάντερσον - Κούρος (69' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς - Ιντζόγλου, Γροντής (87' Κυνηγόπουλος), Δώνης - Πασάς, Μοντέιρο (60' Περόνε), Λεοζίνιο

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος - Ρέντζας, Φάρκας, Τικίτο, Μονιάκης - Αναστασόπουλος (84' Φατιόν), Μασαλέσα - Ικάουνιεκς (46' Γκαγιέχο), Ναζλίδης, Ντέλετιτς - Τσακοπίνο (57' Αβραάμ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News