Αθλητισμός

Πλάνο για ελκυστική Σούπερ Λίγκα και πρωταθλητή από πλέι οφ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στα γραφεία της Λίγκας το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ άλλων δόθηκε στα μέλη προσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος, που προβλέπει 14 ομάδες!  

Το πλάνο, 31 σελίδων, αφού κάνει γενικότερα μια αναδρομή στην ιστορία του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας και στη συνολική δομή οργάνωσης του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εν συνεχεία παρουσιάζει ένα πλάνο για το πως μπορεί να γίνει πιο... ελκυστικό το προϊόν! Η εισήγηση παραδόθηκε προς αξιολόγηση στις ΠΑΕ-Μέλη της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο επόμενο Δ.Σ.

Στο προσχέδιο που έχουν στα χέρια τους όλες οι ΠΑΕ η πλέον ρηξικέλευθη πρόταση αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω διαδικασίας... μίνι πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα στο σχέδιο τονίζεται το εξής:

«Θέσεις 1-4: Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 1η έως 4η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις (6 αγωνιστικές συνολικά), ενώ το πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Όλες οι ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών, θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στην επόμενη φάση».

Παράλληλα το πλάνο αναφέρει πως για να γίνει πιο ελκυστική η Λίγκα χρειάζεται σε αυτή να συμμετάσχουν λιγότερες ομάδες. Η πρόταση είναι να γίνουν 14 από την σεζόν 2018-19:

«Αναλυτικά, προτείνεται η μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στη Super League από 16 σε 14 από την αγωνιστική περίοδο 2018/19».

Όσο αφορά τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια η εισήγηση αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα και όπως μπορεί να δει κανείς θέση δίνει και ένας όμιλος ομίλων (5η-8η θέση) που επίσης θα αγωνιστεί σε ένα μίνι πρωτάθλημα με φόντο την συμμετοχή στο Europa League από τον 2ο προκριματικό γύρο:

ΠΕΡΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Πως όμως από τις 16 ομάδες θα φτάσουμε στις 14 τα επόμενα χρόνια; Η απάντηση δίνεται στις παρακάτω γραμμές της εισήγησης που ήδη έχουν στα χέρια τους όλες οι ΠΑΕ της Λίγκας, όπου μάλιστα προβλέπονται κι αγώνες μπαράζ:

«Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 θα υποβιβαστούν απευθείας από τη Super League στη Football League τρεις (3) ομάδες, ήτοι οι Π.Α.Ε. που θα τερματίσουν στη 14η, 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της Super League (4η ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας), θα δώσει αγώνα μπαράζ (2 αγώνες) με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Football League. Η ομάδα η οποία θα επιβληθεί στα μπαράζ, θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League».

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια