Αθλητισμός

Γιατί το ντέρμπι Άρης-ΟΦΗ είναι πιο "καυτό"

Το ψυχολογικό αβαντάζ της βαθμολογικής θέσης, είναι πολύ σπουδαίο για τις ομάδες κι ενώ στον ΟΦΗ το βιώνουν από την ανάποδη, στον Άρη που είναι καλύτεροι σχετικά, θα θελήσουν να το κρατήσουν.

Την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου την περιμένουν αμέσως μετά, απανωτά ντέρμπι, όλα εκτός έδρας με Λαμία (5/2), Απόλλωνα Σμύρνης (12/2), Αγροτικό Αστέρα (εξ αναβολής 15/2) και Σπάρτη (22/2).

Στις 19/2 ήταν το ματς με τον Πανθρακικό, το οποίο ο ΟΦΗ κερδίζει στις 5/2. Μέχρι το κλείσιμο του πρώτου γύρου, οι αντίστοιχες μάχες του ΟΦΗ είναι με Σπάρτη εκτός, Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός) και Αιγινιακό (εκτός).

Αυτό δίνει πόντους στήριξης στόχου για τον ΟΦΗ, αφού ο τωρινός μεγάλος αντίπαλος του, δεν έχει κοντραριστεί ακόμη με τις ομάδες της κορυφής, με εξαίρεση τα Τρίκαλα που νίκησε 3-2 στο Bικελίδης.  Ο ΟΦΗ έχει παίξει με όλους και τώρα «καθαρίζει» και με τον Άρη. Όλοι πλην Λαμίας εκτός έδρας μάλιστα, αλλά με μοναδικό όφελος την πρόσφατη ισοπαλία στη Ριζούπολη, αφού έχασε στον Εύοσμο και στα Τρίκαλα.

Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Άρης θα έχουν τους περισσότερους ανταγωνιστές τους στην έδρα τους στον δεύτερο γύρο, με τον ΟΦΗ να έχει και τον ίδιο τον Άρη!

Ο Άρης έχει γνωρίσει ήδη την πρώτη απώλεια στην έδρα του από το πρώτο ματς. Τον είχε υποχρεώσει ο Αιγινιακός σε ισοπαλία 1-1 τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε μετράει απανωτές νίκες στο «Βικελίδης». Συνολικά έχει οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (στην Καλλιθέα).

Παιγνίδι παιγνίδι λοιπόν… Έχει πολύ δρόμο με ένα ολόκληρο γύρο συν πέντε αγωνιστικές!

Σχόλια