Αθλητισμός

Βραδιά των παραολυμπιονικών απόψε

Παρέλαση παραολυμπιονικών θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι Ηρακλειώτες απόψε το βράδυ στη γιορτή που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία "Μεγαλόνησος" στο κέντρο "Κουρήτες". Το ηρακλειώτικο σωματείο, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, έχει καλέσει όλους τους μεταλλιούχους του Ρίο, οι οποίοι θα αποτελέσουν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να τους γνωρίσουν από κοντά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα τιμηθούν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κ. Γιώργος Φουντουλάκης και ο πατήρ Νικόλαος Τζαγκαράκης. Την ευθύνη της διασκέδασης έχουν αναλάβει οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Ψαραντώνης και Βασίλης Σταυρακάκης, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχτηκαν την πρόσκληση των διοργανωτών.

Για την αποψινή εκδήλωση μίλησαν στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ "Μεγαλόνησος" Γιώργος Καπελλάκης, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Στεφανουδάκης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Άρης Μαρκάκης.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρώτος επισήμανε: «Με αφορμή την κοπή της πίτας του σωματείου, αποφασίσαμε να καλέσουμε τους μεταλλιούχους του Ρίο για να τους βραβεύσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να τους χειροκροτήσει και να τους δει από κοντά. Είναι μια μεγάλη εκδήλωση και μια ευκαιρία για τον τόπο και την κοινωνία του Ηρακλείου να έρθει κοντά με τους αθλητές που σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά και έχουν δώσει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας.

Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτήν την εκδήλωση. Για εμένα το μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλους είναι ότι η ζωή είναι ωραία από όποια θέση κι αν βρίσκεται κανείς. Είναι σύντομη και θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα που μας αρέσουν και αγαπάμε. Ο καθένας πρέπει να βρει αυτό που του αρέσει να κάνει. Να προσπαθεί γι' αυτό. Εγώ αυτό έκανα και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ήμουν ικανοποιημένος από την προσπάθεια».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης από την πλευρά του τόνισε: «Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο για τα παιδιά, είτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, είτε όχι, να βρεθούν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί θα αντλήσουν δύναμη και θα τους δοθούν κίνητρα να προχωρήσουν μπροστά. Να αποκτήσουν πρότυπα για να θέσουν τους δικούς τους στόχους. Πρέπει να κυνηγάς τα όνειρά σου, είτε αντιμετωπίζεις κάποια αναπηρία είτε όχι».

Ο Άρης Μαρκάκης, τέλος, είπε: «Τόσο ο Γιώργος (σ.σ. Καπελλάκης) όσο και ο Μανώλης (σ.σ. Στεφανουδάκης) είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, σαν κι εμάς. Μέσα από την καθημερινή επαφή που έχω μαζί τους, διαπιστώνω ότι, παρά τις επιτυχίες τους, παραμένουν προσγειωμένοι και ταπεινοί και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα για όλους».

Σχόλια