default-image

Η τύχη που συνήθως ακολουθεί τους τολμηρούς και τους αληθινούς…

Ποδόσφαιρο
Η τύχη που συνήθως ακολουθεί τους τολμηρούς και τους αληθινούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τι θα βγει από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αποτελεί πάντα τον άγνωστο «χ», όσον αφορά το αποτέλεσμα. Μιλάμε για το κανονικό ποδόσφαιρο, έχοντας στο μυαλό το επικείμενο ματς Άρης - ΟΦΗ που έχει δυναμικά χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς.

Ονόματα, ιστορίες, δυναμική φιλάθλων, προπονητές, ομάδες… Ο ΟΦΗ θέλει ευσεβώς να πολεμήσει για τη νίκη που θα τον κρατήσει δυναμικά στις ράγες του τρένου, αλλά το ίδιο επιζητεί και ο Άρης, ως γηπεδούχος, που δεν θα ήθελε να βρεθεί στην βαθμολογική θέση του αντιπάλου του, από μια ενδεχόμενη ήττα. Αλλά γι αυτό είναι τα ντέρμπι, για να δοκιμάζονται άγρια τα «σίγουρα».

Ο Αναστόπουλος, ας πούμε είχε πρώτα στο μυαλό του τον ΟΦΗ, δηλώνοντας αμέσως μετά το ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, «τελικό Κυπέλλου να παίξουμε, αν δεν πάρουμε την κατηγορία θα είμαστε αποτυχημένοι».

Ο Παπαδόπουλος, επίσης έδωσε την τροφή στην ομάδα του, μιλώντας για το παιγνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη: «Παίζουμε με τον Άρη, που είναι το φαβορί. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είναι δυνατός αντίπαλος ο Άρης όμως με μία δική μας νίκη μπορούν να αλλάξουν όλα». Και οι δυο τοποθετήσεις είναι ουσιώδεις πέρα για πέρα.

Η διαφορά του ΟΦΗ με τον Νίκο Παπαδόπουλου, με τον ΟΦΗ που παρέλαβε, είναι ότι διαθέτει πλέον ένα διαφορετικό ηλεκτρικό φορτίο με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, από εκείνα τα φορτία που λειτουργούν δυναμικά μετά από αλλαγές των προπονητών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μετρούν εύηχα οι τοποθετήσεις του νέου τεχνικού, γιατί μιλούν με καρδιά και ψυχή, στοχεύοντας ακριβώς την ενίσχυση του «ηλεκτροσόκ» μιας ομάδας που διαθέτει τους αγωγούς, από την δουλειά της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας του Νιόπλια.

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του Νίκου Παπαδόπουλου, διακρίναμε την πηγαία του διάθεση του, να δυναμώσει τους δεσμούς και τις επιρροές που μπορούν να συνδέσουν άμεσα τους ποδοσφαιριστές μαζί του. Καταλληλότερο εργαλείο από το δύναμη της πίστης, που κατά κόρον τόνισε μέσα από τις λέξεις του, δεν υπάρχει σε κανένα αγώνα ποδοσφαίρου ή ζωής. «Χωρίς πίστη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Γι' αυτό είμαι εδώ. Πρέπει να το πιστέψουν και οι παίκτες και να βγάλουν περισσότερο πάθος και δύναμη...».

Αλλά και οι απόψεις θέσεις του νέου τεχνικού, που αφορούν το αγωνιστικό μέρος, κυμάνθηκαν στα ίδια ποιοτικά επίπεδα με την αλήθεια που αυτή η ομάδα χρειάζονταν να ακουσθούν πλατύτερα. «Έχω μιλήσει με τους υπεύθυνους για την προσθήκη 2-3 παικτών με προσωπικότητα και παραστάσεις από τη Super League». Ήταν η αλήθεια που είχε ανάγκη να ακουσθεί μέσα από τον ΟΦΗ για τον ΟΦΗ.

Τι μένει; Η πράξη και η τύχη που συνήθως ακολουθεί τους τολμηρούς και τους αληθινούς…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News