Αθλητισμός

Είπε το οριστικό αντίο ο Πανθρακικός

Είναι οριστικό ότι η Football League θα συνεχίσει με 17 ομάδες, καθώς ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ενημερώνοντας επίσημα την διοργανώτρια αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ>>: Έγγραφο αποχώρησης από τον Πανθρακικό!

Παράλληλα, η διοίκηση με δελτίο Τύπου ενημέρωσε σχετικά με τις αιτίες που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή, στάθηκε στο γεγονός ότι τα έσοδα είναι μηδενικά και τόνισε ότι «Ο Πανθρακικός ξεκινώντας από το μηδέν και πατώντας στις στέρεες βάσεις που έχουν δημιουργηθεί, θα μπορέσει να αναγεννηθεί...»

Αναλυτικά ανέφερε:

«Ανακοινώνουμε την αποχώρηση της ομάδας μας από το Πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League 2016-17. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν και διογκώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, συνθέτουν πλέον, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, σε συνδυασμό με τη γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και το γεγονός πως το ευρύτερο περιβάλλον της φετινής Football League είναι το χειρότερο δυνατό, με μηδενικά έσοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Η απόφασή μας λαμβάνεται σήμερα κι όχι σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει, με σεβασμό προς τους αθλητές και τους προπονητές, που έδειξαν μεγάλη κατανόηση στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, και προκειμένου οι ίδιοι να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Ευχαριστούμε το σύνολο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργαστήκαμε στην πορεία αυτών των χρόνων, δηλώνοντας πως από την πλευρά μας κάναμε ό,τι καλύτερο και υπερβάλλαμε εαυτούς.

Αναλαμβάνουμε το βάρος των υποχρεώσεών μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Πανθρακικός, ξεκινώντας από το μηδέν και πατώντας στις στέρεες βάσεις που έχουν δημιουργηθεί, θα μπορέσει να αναγεννηθεί».

Η Football League από την πλευρά της ενημέρωσε για το ματς με τον Αχαρναϊκό: «Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ της 13ης αγωνιστικής δεν θα διεξαχθεί μετά από έγγραφη παραίτηση της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ».

Σχόλια