default-image

Έγγραφο αποχώρησης από τον Πανθρακικό!

Ποδόσφαιρο
Έγγραφο αποχώρησης από τον Πανθρακικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Football League γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, ο Πανθρακικός την Πέμπτη το μεσημέρι!

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο και η εξέλιξη ήταν - δυστυχώς - η αναμενόμενη. Η 26η Ιανουαρίου αποτελεί πλέον μαύρη σελίδα στην ιστορία της, αφού η ΠΑΕ με έγγραφο που έστειλε στη διοργανώτρια αρχή, έκανε γνωστό ότι αποσύρεται...

Τα χρέη από προσφυγές είναι πολλά και αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο στους Σερφά, Ίγκορ, Χαβίτο, Μάρτινς είχαν επιδικαστεί 222.000 ευρώ, τότε γίνεται κατανοητό ότι αργά ή γρήγορα ο Πανθρακικός θα... έσκαγε. Εξάλλου, η αφαίρεση έξι βαθμών είχε φέρει τους Πράσινους ένα βήμα από την αποβολή και έτσι επελέγη ο δρόμος της απόσυρσης.

Εννοείται ότι ο Πανθρακικός δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή (29/01) απέναντι στον Αχαρναϊκό. Αποχαιρετά το πρωτάθλημα και γίνεται ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αποχωρήσεων που συνοδεύουν σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα της Football League. Ένα πρωτάθλημα το οποίο απέκτησε στέγη και χορηγό, αλλά θα ολοκληρωθεί... λειψό. Πέρυσι ήταν ο Εργοτέλης και ο Ολυμπιακός Βόλου και τη σεζόν 2014-15 ο Πανηλειακός και ο Πιερικός.

Οι «πράσινοι» συμμετείχαν σε 12 ματς πρωταθλήματος και συγκέντρωσαν 12 βαθμούς (3-3-6). Πλέον άπαντες μένουν ελεύθεροι να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, ενώ αναμένεται και η επίσημη θέση της ΠΑΕ για την απόφαση της απόσυρσης.

Τι προβλέπει, όμως το καταστατικό της ΕΠΟ για περιπτώσεις ομάδων που αποχωρούν από το πρωτάθλημα από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και εντεύθεν;

Εκτός από την αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν και το πρόστιμο (100 χιλιάδες η ομάδα και 100 χιλιάδες ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής), οι μέτοχοι που κατέχουν τουλάχιστον το 5% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης, δεν δικαιούνται, από την ημερομηνία αποχώρησης και για πέντε χρόνια να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς έως δεύτερου βαθμού υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στη μετοχική σύνθεση ή στη διοίκηση ΠΑΕ ή σωματείου.

Εάν το ιδρυτικό σωματείο πετύχει εκ νέου τον προβιβασμό σε επαγγελματική κατηγορία, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης, η νέα ΠΑΕ θα ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές οφειλές που θα τελεσιδικήσουν, τις οποίες έχει δημιουργήσει η ΠΑΕ που υποβιβάστηκε, σε ποσοστό 50%...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News