default-image

Παπαδόπουλος: «Πίστη στον ΟΦΗ και στην άνοδο»

Ποδόσφαιρο
Παπαδόπουλος: «Πίστη στον ΟΦΗ και στην άνοδο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρώτες του επίσημες δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ και της επιστροφής του στην οικογένεια της ομάδας έκανε σήμερα ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές με το σύλλογο και φορώντας ξανά τη φόρμα με το σήμα του ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο συναισθηματικό του δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της και επεσήμανε την πίστη του στους παίκτες και στην προσπάθεια για την επίτευξη του μοναδικού στόχου που είναι η άνοδος στη Super League.

Αναφέρθηκε στις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν με 2-3 παίκτες με προσωπικότητα ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του προκατόχου του και παλιού συμπαίκτη του, Νίκου Νιόπλια. Επεσήμανε επίσης τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στην αμυντική λειτουργία και στα εκτός έδρας παιχνίδια, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να τα αλλάξουμε όλα».

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ είπε:

«Είναι χαρά και τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, σε μια ομάδα που έζησα μεγάλες στιγμές και την αγαπώ. Αναλαμβάνω σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα αλλά έχω μάθει στα δύσκολα. Η πίστη και το πάθος μου σε αυτό που κάνω με οδήγησαν στον ΟΦΗ και εύχομαι αυτή η προσπάθεια να έχει ευτυχή κατάληξη. Ένας είναι ο στόχος μας και γι' αυτό είμαι εδώ: Το καλοκαίρι να βρει την ομάδα ξανά στη Super League».

Ποιοι είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν ώστε να πει το ναι στην πρόταση του ΟΦΗ: «Πρώτα απ' όλα είναι ότι πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν και συναισθηματικοί λόγοι αλλά πάνω απ' όλα είναι η πίστη στους παίκτες, στη δυναμική του ΟΦΗ και στον κόσμο μας. Έχουμε μείνει λίγο πίσω αλλά έχουμε πολλά ματς μπροστά μας. Μέσα στις λίγες ημέρες που είχαμε μπροστά μας ως το παιχνίδι με τον Άρη, προσπάθησα να μεταδώσω με όλη μου την ψυχή αυτή την πίστη στους ποδοσφαιριστές. Χωρίς πίστη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Γι' αυτό είμαι εδώ. Πρέπει να το πιστέψουν και οι παίκτες και να βγάλουν περισσότερο πάθος και δύναμη.

Για το πρωτάθλημα και το ματς με τον Άρη: «Η Football League είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Θέλει πράγματα που δεν τα χρειάζεται η Super League. Το Σάββατο παίζουμε με τον Άρη, που είναι το φαβορί. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είναι δυνατός αντίπαλος ο Άρης όμως με μία δική μας νίκη μπορούν να αλλάξουν όλα».

Για τις μεταγραφές: «Έχω μιλήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας για την προσθήκη 2-3 παικτών με προσωπικότητα και παραστάσεις από τη Super League. Έχουμε συζητήσει για τις θέσεις και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κινήσεις για την άμεση ενίσχυση της ομάδας».

Για τον προκάτοχό του Νίκο Νιόπλια: «Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε πολύ καλή δουλειά και αυτός ήταν από τους λόγους που δέχτηκα την πρόταση του ΟΦΗ. Απλά κόστισαν 2-3 άτυχα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να τα αλλάξω όλα αλλά πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Ουσιαστικά χρειάζεται βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι που είναι και το μεγάλο πρόβλημα».

Για την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας: «Το αγωνιστικό στυλ δεν θα το αλλάξω ιδιαίτερα. Όπως είπα λίγες διορθώσεις πρέπει να γίνουν στην άμυνα. Κυρίως όταν χάνεται η μπάλα, στο τι πρέπει να κάνουμε για να μη δεχόμαστε γκολ. Είναι σημαντικό το μηδέν στην άμυνα. Όχι να παίζουμε αμυντικά. Αλλά εάν κρατάμε στην άμυνα, η ομάδα έχει την ποιότητα μπροστά να βρει το γκολ και να παίρνει τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα την έδρα που παίζει και τον αντίπαλο. Είναι σημαντικό να είμαστε κυρίαρχοι στο παιχνίδι και να μη δεχόμαστε γκολ. Επίσης πρέπει να διορθώσουμε την εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε από την επόμενη αγωνιστική».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει δει αυτή την αγάπη από το πρόσωπό μου και το βλέπω κι εγώ καθημερινά, στην επαφή που έχω στο δρόμο, όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις. Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω να είμαι εγώ αυτός μαζί με τους παίκτες και τη διοίκηση που θα ανεβάσουμε την ομάδα. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ζητάμε τη συμπαράσταση στην ομάδα με θετικό πνεύμα».

Για τη ρεβάνς με την Ξάνθη: «Πρώτα είναι ο Άρης και μετά θα σκεφτούμε το παιχνίδι Κυπέλλου. Η ομάδα στην Ξάνθη έκανε καλή εμφάνιση.  Είμαστε ΟΦΗ και υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης.  Παίζουμε σε μια καλή και φορμαρισμένη ομάδα αλλά στο γήπεδο μας μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News