default-image

Οδυνηρή ήττα για Ολυμπιακό, έχασε από την Αρμάνι 99-83

Αθλητισμός
Οδυνηρή ήττα για Ολυμπιακό, έχασε από την Αρμάνι 99-83

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να πιάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τις Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού ηττήθηκε στο Μιλάνο από την -τελευταία της βαθμολογίας- Αρμάνι με 99-83 και πλέον βρίσκεται στο 13-6. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να δεχτούν μια ντροπιαστική ήττα.

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο ματς με το δίποντο του Καλνιέτις, όμως ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα και φτάνοντας σιγά-σιγά στα μέσα του δεκάλεπτου, ανέβαζε στροφές και προηγήθηκε με το γκολ-φάουλ του Σπανούλη στο 5΄ (6-9). Από αυτό το καλάθι και μετά η ομάδα του Σφαιρόπουλου έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια της, με τον  Παπανικολάου να ευστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές για το 6-14 στο 6΄. Το σύνολο του Σφαιρόπουλου έδειξε ικανή να κρατήσει μια διαφορά και ο Παπανικολάου εκ νέου ευστόχησε σε τρίποντο για το 10-17 στο 9΄. Η ιταλική ομάδα μείωσε σε 15-19, χάρη στο ντράιβ του Ντράγκιτς, όμως οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στη λήξη της περιόδου με τον Μπιρτς να ολοκληρώνει εντυπωσιακά την ασίστ του Γουέιτερς για το 15-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες έδειξαν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους στα 3 πρώτα λεπτά, με την Μιλάνο να το εκμεταλλεύεται και να φέρνει το ματς στα ίσα με τον Τσιντσιαρίνι (26-26) στο 14΄. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε εκείνο το σημείο στο ξέσπασμα των Ιταλών, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι με τα καλάθια των Σιμόν και Σάντερς να πάρουν προβάδισμα 7 πόντων (37-30) στο 18΄, αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει εσπευσμένα time out. Αυτή η επιλογή φαίνεται πως ήταν εξαιρετική για την μετέπειτα εικόνα της ομάδα του στην περίοδο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι μετά τη διακοπή. Έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 6-0 και με τους Μπιρτς-Παπανικολάου μείωσαν στον πόντο (37-36), ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού ο Πρίντεζης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (3ο για την ομάδα του στο ματς), υπογράφοντας το αποτέλεσμα του ημιχρόνου (41-41).

 Ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό του στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και  πήρε το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στο τρίποντο του Μάντζαρη που έκανε το 43-45 στο 23΄. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Πρίντεζης, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους απάντησε στο τρίποντο του Καλνιέτις νωρίτερα και έφερε την ομάδα του στο +4 46-50 στο 24ο λεπτό. Η Αρμάνι δεν άφησε τον αντίπαλο της να ξεφύγει και ισοφάρισε γρήγορα (51-51) με το δίποντο του Σάντερς. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου όμως ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ, με την τρίποντη βόμβα του Μάντζαρη (51-54). Οι Ιταλοί δεν ήθελαν να πάνε στο τέταρτο δεκάλεπτο και να κυνηγάνε στο σκορ, έτσι απάντησαν ξανά με το καλάθι του Τσιντσιαρίνι και τις βολές του Σάντερς για το 62-59 στο 29΄. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει, αλλά με buzzer-beater τρίποντο του Πασκόλο είδε την διαφορά να πηγαίνει στους 6 πόντους (67-61) στο τέλος της περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με το σκεπτικό να μειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και τα κατάφεραν, φέρνοντας το ματς στον πόντο με το τρίποντο του Γκριν στο 33΄ (71-70). Η Αρμάνι όμως αύξησε και πάλι τη διαφορά στους 5 (77-72) με τον Μάτσβαν, κάτι που έκανε τον Σφαιρόπουλο να επαναφέρει στο ματς τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μειώσει, όμως οι γηπεδούχοι δεν τον άφηναν, με τον Τσιντσιάρινι να βρίσκει διάδρομο, κάνοντας το 83-77 στο 36΄. Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να πλησιάσουν την Αρμάνι, με τους Πασκόλο και Σιμόν να καθαρίζουν για την ομάδα τους στο τέλος, οδηγώντας τη σε μια εντυπωσιακή νίκη με 99-83.

Τα δεκάλεπτα: 15-21,41-41, 67-61, 99-83

Πηγή: basketblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News