Αθλητισμός

Ενημέρωση στην Ακαδ. Εργοτέλη για τη διατροφή αθλητών

Η Πρότυπη Ακαδημία του Εργοτέλη υπό το πνεύμα της ευρύτερης υποστήριξης των αθλητών της και με γνώμονα ότι η διατροφή ενός ποδοσφαιριστή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ανάπτυξης και της εξέλιξής του ξεκίνησε ενημερωτικές ομιλίες, προς τους αθλητές και τους γονείς, με την διαιτολόγο - διατροφολόγο Ελένη Κωστάκη.

Η αρχή έγινε σήμερα από τα αγωνιστικά τμήματα 2002, 2003,2004 και 2005 και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να ενημερωθούν όλα τα τμήματα που βρίσκονται υπό την "σκέπη" της κιτρινόμαυρης ακαδημίας.

Οι αθλητές των τμημάτων αφού έλαβαν τα αποτελέσματα των σωματομετρικών τους μετρήσεων και λιπομερήσεων πληροφορήθηκαν μαζί με τους γονείς τους για τις διατροφικές τους ανάγκες, λαμβάνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Κωστάκη αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής των αθλητών και εξήγησε με συγκεκριμένα παραδείγματα ποια θα πρέπει να είναι αυτή, προκειμένου να αποκτήσουν μια ισορροπημένη σωματική, κατάσταση που θα τονώνει και θα ενισχύει τόσο την προπονητική όσο και την αγωνιστική τους επίδοση.

Τέλος μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά έντυπο υλικό με αναλυτικές πληροφορίες για τους βασικούς κανόνες διατροφής.

Να σημειώσουμε ότι παρόντες στην ενημερωτική ομιλία ήταν ο Διευθυντής των τμημάτων υποδομής του Εργοτέλη Μιχάλης Επιτροπάκης καθώς επίσης και οι προπονητές Ζήσης Νιόπλιας, Γιάννης Τάτσης, Γιώργος Καρανδινός και Αντώνης Φραγκάκης.

Σχόλια