Αθλητισμός

Γρήγορο ανακάτεμα της τράπουλας από τον ΟΦΗ

Στον ΟΦΗ γίνεται ήδη βαθύ και "ταχυδαχτυλουργικό" ανακάτεμα της τράπουλας με στόχο να βγάλει κερδισμένη παρτίδα. Είναι και ο τρόπος του Παπαδόπουλου διαφορετικός, καθώς επιθυμεί να έχει ενεργό (και πρώτο) ρόλο σε όλα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του.

«Είμαστε σε πρωτάθλημα Football League», για να μπορούμε να έχουμε όλες τις απαιτήσεις της Super League», μας είχε πει χαρακτηριστικά ο Παπαδόπουλος λίγες ώρες πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, με αφορμή τις σκέψεις του για το δικό του τεχνικό επιτελείο. Προσαρμόζεται στα δεδομένα.  Το ότι ο ίδιος άρχισε αμέσως να παίρνει τηλέφωνα παίκτες που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθειά του ήταν ενδεικτικό σημείο της άμεσης δράσης του, πέραν από τεχνικούς διευθυντές και λοιπά γνωστά. Ο Ρομάνο ίσως να ήταν και ο πρώτος που δέχθηκε κλήση, έχοντας ζήσει μαζί την ομορφιά της ανόδου με τον Ηρακλή.

Μερικές από τις περιπτώσεις παικτών προς μεταγραφή, ωστόσο θα χρειασθούν και έξτρα προσπάθεια, ή να κλείσουν στο όνομα της συνεργασίας και του ονόματος του ΟΦΗ ή του προπονητή. Ο Ρομάνο έχει συμβόλαιο που με κάτι έξτρα φτάνει τις 100.000 ευρώ στον Απόλλωνα. Ο Σκόνδρας π.χ. ως εκλεκτό μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, αποκλείεται να έχει συμβόλαιο κάτω από 300.000 ευρώ, την ώρα που (του έχουν πει να…) ψάχνει ομάδα. Ίσως να είναι και πλεονέκτημα!

(Βάλε και κείνους που υπάρχουν και θα πάρουν ευκαιρία, μείον εκείνους που ήταν "στρωμένοι", αλλά θα πρέπει να φύγουν...)

 Όταν διαθέτεις πρόσωπο πάντως, λύσεις έξτρα ενίσχυσης βρίσκονται πάντα. Ο ΟΦΗ είναι πιεσμένος βαθμολογικά και η παρτίδα που αρχίζει με τον Νίκο Παπαδόπουλο θα πρέπει να κερδηθεί, ενώ όλο αυτό μένει να δείξει από τον πρώτη στιγμή. Το παιγνίδι με τον Άρη είναι η αρχή που θα δείξει και τον βαθμό αφομοίωσης των πρώτων μηνυμάτων από την τεχνική ηγεσία.  

Ο Παπαδόπουλος ξέρει ότι το -9 από τον Απόλλωνα ή το -7 από τη Λαμία, που έχει και παιγνίδι λιγότερο, για να καλυφθούν «θα πρέπει ως το τέλος της σεζόν ο ΟΦΗ να έχει κάνει τέσσερις νίκες παραπάνω από τις ομάδες των προνομιούχων θέσεων».

Ο ΟΦΗ έχει σχετικά ευνοϊκότερο πρόγραμμα επικαλούμενος στην τάξη τη δύναμη της έδρας, στο δεύτερο μισό με Απόλλωνα, Τρίκαλα, Άρη, Αγροτικό Αστέρα, για να ροκανίσει τετ α τετ τις βαθμολογικές διαφορές!

Που ελπίζουν τα Τρίκαλα και κάνουν μεταγραφικό ντεμαράζ, ενώ βρίσκονται 13 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση; Πρώτον έχουν δύο παιγνίδια λιγότερα. Δεύτερον από τα δέκα που έχουν παίξει τα επτά ήταν βάσει προγράμματος εκτός έδρας. Τρίτον, έχουν θα έχουν Άρη και Λαμία στην έδρα τους στον δεύτερο γύρο.

Ο ορισμός του διεθνή ρέφερι Αλέξανδρου Αρετόπουλου στο ντέρμπι των μεγάλων ονομάτων στη Football League Άρης - ΟΦΗ, έχει διεγείρει τις πένες που ασχολούνται σφόδρα με τη διαιτησία.  Επί του προκειμένου ωστόσο είναι ενδεικτική η τακτική και η λογική της νέας ΚΕΔ να ορίζει διαιτητές Σούπερ Λίγκα στα καυτά ντέρμπι της Β΄Εθνικής.

Ο Αρετόπουλος ήταν χαρακτηρισμένος ως επιλογή του παρελθόντος «συστήματος», αλλά η UEFA τον κράτησε όπως όλους στους πίνακες της, απορρίπτοντας τις εισηγήσεις της ΠΔΕ, που επιχείρησε την αλλαγή των Ελλήνων διεθνών στις διεθνείς λίστες.

Να πως το σχολιάζουν:

«Οι ερμηνείες του ορισμού που κάποιοι θεωρούν παράνομο, βάσει των κανονισμών, επί της ουσίας, έρχεται να καλύψει την ΚΕΔ, που είναι υποχρεωμένη να ορίζει διεθνείς σε αγώνες της». (Βαγγέλης Δουκάκος)

«Απαράδεκτο να ορίζουν διεθνή διαιτητή στο Άρης-ΟΦΗ. Σφυρίζει ο Αρετόπουλος - Μόνο δυο αγωνιστικές το... χάδι στον Στυλιαρά που ορίστηκε Απόλλων-Λαμία και δεν έχει δικαίωμα, με βάση τον κανονισμό να είναι στους πίνακες. Κουκουλάκης και Τριτσώνης δεν ξέρουν ότι η UEFA θέλει να ορίζονται οι διεθνείς και όχι να τους κάνουν... καψόνια;» (Βάιος Μπαλάφας)

Όπως και να έχει, κανείς δεν αδικείται, αφού σε όλα τα ντέρμπι, έχουν γίνει αυτού του είδους οι επιλογές. Νωπό παράδειγμα ο ορισμός του Γιάννη Παπαδόπουλου στο ΟΦΗ-Λαμία.

Στ. Μ.

Σχόλια