default-image

Νίκη του Παναθηναϊκού με 71-65 επί της Μπαρτσελόνα

Αθλητισμός
Νίκη του Παναθηναϊκού με 71-65 επί της Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βελτιώνοντας την εικόνα του, αλλά και το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα (11-8), ο Παναθηναϊκός είπε και στην Μπαρτσελόνα πως ειδικά εντός ΟΑΚΑ δεν αστειεύεται, επικρατώντας των Καταλανών με σκορ 71-65. Το «τριφύλλι» πάει πλέον με ακόμη καλύτερη ψυχολογία να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, πριν ξαναβρεθεί αντιμέτωπο του Ολυμπιακού (για την Α1).

 Όταν λοιπόν τα πράγματα ζόρισαν, ο Παναθηναϊκός δεν είχε όρεξη για... πλάκα και αποφάσισε να κάνει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, υπό το βλέμμα Διαμαντίδη, δικό του, χάρη στις εμπνεύσεις Σίνγκλετον (10 π.), Ρίβερς (13 π.), την οξυδέρκεια του Μπουρούση και την αύρα... του Παππά!

Με γρήγορα τρίποντα από Μπουρούση και Γκάμπριελ τους δύο ψηλούς του δηλαδή, όπως αναφέρει το basketblog.gr,  ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-4, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει λύσεις από τον Ντόελμαν. Ο Ναβάρο έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και στο 8' το ματς ήταν στην ισορροπία (11-11), με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει ρυθμό και λύσεις. Η είσοδος Τζέιμς έδωσε -προσωρινά- πνοή στο «τριφύλλι» (15-13 στο 10'), καθώς ανέβαζε στροφές και ο Τζεντίλε, αλλλα και ο Μπουρούσης. Και ο Ρίβερς είχε πια θέση στην πεντάδα, με τον Μπουρούση να δίνει μάχες γιγάντων, όχι με τον Τόμιτς, αλλά με τον Φαβεράνι.

Και ο Σίνγκλετον πήρε θέση στην πεντάδα, δείχνοντας πως αφήνει πίσω του την περιπέτεια τραυματισμού. Το χειροκρότημα όλων το κέρδισε ο Παππάς, στο 12', όταν πάτησε παρκέ αντί του Καλάθη. Το όποιο πλεονέκτημά του, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, οι Ισπανοί άμεσα είχαν απάντηση (22-25), όπως απάντηση είχε και ο Σίνγκλετον (25-25 στο 16'). Συνέχιζε ο Αμερικανός τον... οίστρο του (30-25), όπως και ο Ρίβερς συνέβαλε επιθετικά (34-25), με τον Παππά να δημιουργεί. Το πρώτο ημίχρονο (36-29) σίγουρα άφηνε θετικό πρόσημο στον Παναθηναϊκό (με τον οποίο δεν έπαιξε λεπτό ο Φώτσης), αλλά η συνέχεια χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή.

Και... Διαμαντίδης και ξέσπασμα

Ο Τζεντίλε αναζητούσε και πάλι ρυθμό, ο Πασκουάλ τον εμπιστευόταν, με την Μπαρτσελόνα να επιχειρεί να πιάσει τον Παναθηναϊκό στον ύπνο... της ανάπαυλας, μειώνοντας στο -5. Πολύ νευρικός και βιαστικός ο Παναθηναϊκός, ίσως να πρόσθεσε... άγχος η παρουσία του Διαμαντίδη στα επίσημα, όμως, όπως και να έχει, το ματς γενικότερα, ήταν ποιοτικά κακό. Στο 27' και με το σκορ στο 46-41, αναμφίβολα, για τίποτα δεν αισθανόταν βέβαιος ο Παναθηναϊκός, νιώθωντας την καταλανική απειλή, αλλά πεερισσότερο ανησυχούσε για τον κακό του εαυτό. Ρίβερς και Γκάμπριελ έδωσαν το έναυσμα για το... κάτι παραπάνω, το απαιτούμενο ξέσπασμα που χρειάζονταν οι γηπεδούχοι (51-46), μέχρι και το φινάλε του γ' δεκαλέπτου (54-46).

Η ανησυχία του Παναθηναϊκού επανήλθε, εντάθηκε (55-54), ώσπου ανέλαβε δράση το σίγουρο χαρτί, ήτοι ο Σίνγκλετον (63-56) στο 36'. Το κάρφωμα του Παππά ξεσήκωσε το έτσι κι αλλιώς ένθερμο κοινό, περισσότερους από 12.000 οπαδούς, με τον Παναθηναϊκό να θέλει πια απλώς -προσεκτικά- να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Μπουρούσης (14 π.) έκανε καλή δουλειά και το «τριφύλλι» έβλεπε την επιτυχία ακόμη πιο κοντά... Τόσο κοντά μέχρι το τελικό 71-65, εν μέσω πανηγυρισμών. Ο Παναθηναϊκόις είχε πάρει την ρεβάνς, δεν κάλυψε την διαφορά του -15, όχι ότι θα του χρησίμευε προφανώς κάπου, αφού άφησε αρκετά πόισω την αντίπαλό του και βλέπει πιο αισιόδοξα την συνέχεια.

Δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1), Καλάθης 5 (1).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μπαρτζώκας): Ράις 12 (2), Ντόελμαν 11 (1), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Βεζένκοφ 8 (2), Πένο, Ερικσον, Κοπόνεν 10 (2), Ρένφροε, Περπέρογλου, Τόμιτς 4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News