Αθλητισμός

Oι Παραολυμπιονίκες του 2016 την Παρασκευή στο Ηράκλειο!

Στην τελική ευθεία για ένα μεγάλο γεγονός είναι πλέον το Ηράκλειο και η Κρήτη! Γεγονός που δεν είναι άλλο από την εκδήλωση του σωματείου ΑμΕΑ "Μεγαλόνησος" με την κοπή της πίτας του για το 2017-την ερχόμενη Παρασκευή-παρουσία των Ελλήνων Παραολυμπιονικών του 2016...

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV μίλησε την Δευτέρα, ένας από τους παραολυμπιονίκες μας, ο σημαιοφόρος της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής στο Ρίο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και τόνισε πως έρχεται με μεγάλη χαρά, ένα παραπάνω για τους "αδελφικούς φίλους Γιώργο Καπελλάκη και Μανόλη Στεφανουδάκη" που κάνουν το κάλεσμα.

"Δε θα μπορούσα να λείψω! Χαίρομαι πολύ και είναι τιμή μου! Έζησα κάτι μοναδικό, μπήκα σημαιοφόρος στο Μαρακανά και χαίρομαι για την αναγνώριση της προσφοράς μου! Δεν είναι όμως μόνο η δική μου προσφορά αλλά πολλών ακόμα και βέβαια των μεγάλων αθλητών όπως ο Καπελλάκης και ο Στεφανουδάκης που έχετε στην Κρήτη" είπε χαρακτηριστικά ο Πολυχρονίδης που διακρίνεται στο άθλημα του "μπότσια".

Το δικό του μήνυμα έδωσε το βράδυ της Δευτέρας και από την εκπομπή "Μικτή Ζώνη" της ΚΡΗΤΗ TV ο Μανόλης Στεφανουδάκης που είπε: "Θέλουμε να περάσουμε σε όλους πως είμαστε ίσοι με τους άλλους αθλητές!

Ίσως και κάτι παραπάνω εμείς αφού έχουμε και μια δύσκολη καθημερινότητα! Μας ενδιαφέρει να φέρουμε νέα παιδιά στο χώρο μας"! Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε στην ίδια εκπομπή και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της "Μεγαλονήσου" Άρης Μαρκάκης που είπε πως "ο στόχος είναι να προσεγγίσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες στον αθλητισμό και μέσα από πρότυπα όπως τον Καπελλακη και τον Στεφανουδάκη να βρουν το άθλημα που τους ταιριάζει!"

Η ανακοίνωση

Ραντεβού λοιπόν με τους ήρωες του αθλητισμού, αυτή την Παρασκευή (27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30) στο κέντρο "Κουρήτες".

Η σχετική ανακοίνωση του αθλητικού σωματείου AμΕΑ«Μεγαλόνησος» αναφέρει: «Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα βραβευτούν οι μεταλλιούχοι  Παραολυμπιονίκες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Παραολυμπιάδα του Ρίο, και δόξασαν την Ελλάδα για μία ακόμη φορά.

Οι μεταλλιούχοι παραολυμπιονίκες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους είναι:

Στεφανουδάκης Μανώλης

Μάμαλος Παύλος

Che john Fernades

Πολυχρονίδης Γρηγόρης/ Πατρώνη Κατερίνα ( συνοδός αθλήτρια)

Σεκινίδης Δημήτρης

Μπακοχρήστος Δημήτρης

Κοροκίδα Δήμητρα

Πανανός Νικόλαος/ Κεραμίδας Ανδρέας ( συνοδός αθλητής)

Ντέτα Άννα/ Ντέτα Χριστίνα ( συνοδός αθλήτρια)

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν και οι αθλητές και οι προπονητές του σωματείου που συμμετείχαν στην παραολυμπιάδα του Ριο καθώς και εκείνοι που έλαβαν μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα καθώς επίσης και οι Κρητικοί αθλητές που έλαβαν μέρος στην Παραολυμπιάδα.

Στην εκδήλωση θα γίνουν και 4 ειδικές βραβεύσεις.

Συγκεκριμένα:

* Στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά του και την αμέριστη στήριξή του προς το σωματείο μας τα τελευταία χρόνια.

* Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής καθώς και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κ. Γιώργο Φουντουλάκη για την προσφορά τους στον Αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρία.

* Στον Πατέρα Νικόλαο Τζαγκαράκη για την εθελοντική του προσφορά προς τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και για τις πολλές του εθελοντικές δράσεις.

* Στον Χορηγό του σωματείου τα 2 τελευταία χρόνια, Βρεφονηπιακό Σταθμό και Νηπιαγωγείο "Junor Academy".

Η "ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ" είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματεία ΑμεΑ στην Κρήτη και ένα από τα κορυφαία στην Ελλάδα. Στο δυναμικό του ανήκουν μερικοί από τους κορυφαίους Παραολυμπιονίκες της χώρας μας όπως Ταιγανίδης Χαράλαμπος, Καπελλάκης Γιώργος, Στεφανουδάκης Μανώλης, Τσαπατάκης Αντώνης, Καραούζας Κωσταντίνος.

Σκοπός του σωματείου είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με αναπηρία σε επαφή με τον αθλητισμό, όχι με αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό αλλά μέσω αυτού να μπορέσουν να επωφεληθούν από τα ευεργετήματα που προσφέρει ο αθλητισμός όπως ποιότητα ζωής, ισότιμη ένταξη στην κοινωνία κ.α.».

* Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ TV, Radio 98.4, εφημερίδα "Νέα Κρήτη" και neakriti.gr

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια