Αθλητισμός

Η διοικούσα επιτροπή για τις ομάδες υποδομής του Εργοτέλη

Η διοικούσα επιτροπή των ομάδων υποδομής του Εργοτέλη έχει ξεκινήσει το έργο της και θέλει να το κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό...

Λεπτομέρειες για αυτό έδωσε με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

"Η σύσταση της διοικούσας Επιτροπής είναι το αποτέλεσμα του προβληματισμού της διοίκησης του Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ πάνω στο μεγάλο ζήτημα της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας του τεράστιου αθλητικού οικοδομήματος το οποίο υποστηρίζει η εκάστοτε διοίκηση τα τελευταία 16 έτη, από τότε που θεμελιώθηκε το ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Σήμερα η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΓΟΤΕΛΗ είναι ο μεγαλύτερος και πιο οργανωμένος αθλητικός οργανισμός τουλάχιστον σε επαρχιακό επίπεδο στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει έμψυχο δυναμικό 500 αθλητών, το οποίο κατανέμεται, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, σε τμήματα αθλητικά και αγωνιστικά, διαθέτει τρεις ομάδες υποδομής που συμμετέχουν στις τοπικές κατηγορίες (ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΚΑΝΑΡΙΑ, ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ) που πρωταγωνιστούν στις αντίστοιχες κατηγορίες, τμήμα ΜΠΑΣΚΕΤ (το οποίο διοικείται αυτοτελώς από Επιτροπή) και ομάδα γυναικείου

ποδοσφαίρου.

Ο αθλητικός αυτός οργανισμός, μαζί με την μεγάλη ομάδα, εκφράζει και υλοποιεί την μακρόχρονη φιλοσοφία του ΕΡΓΟΤΕΛΗ περί αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς στο Ηράκλειο. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ λόγω θέσης του στο υψηλότερο σημείο της καρδιάς της πόλης και του φιλοπρόοδου προσανατολισμού του αποτελεί τον εγκυρότερο θεματοφύλακα των ιδεών του αθλητισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Προκειμένου, όμως, να επιτευχθούν αποτελεσματικά οι στόχοι που εξ ιδρύσεως έχει θέσει, είναι υποχρεωμένος να συσπειρώσει τις δυνάμεις του και να ανασυγκροτηθεί οργανωτικά και στελεχιακά με την πρωτοβουλία ανθρώπων που αποδεδειγμένα ασπάζονται τις ιδέες και τον προσανατολισμό αυτό.

Ο Εργοτέλης, έχοντας αντέξει τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ετών, που έφεραν μεγάλες δόξες αλλά και πίκρες, ήρθε η ώρα να ανασυντάξει τις ανθρώπινες δυνάμεις του και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του. Η ίδρυση της Διοικούσας Επιτροπής δεν είναι λύση ανάγκης, αντίθετα είναι η αναγκαία λύση για την πρόοδο του Συλλόγου, λόγω των αυξημένων διοικητικών αναγκών του. Αποτελεί υλοποίηση ενός σχεδίου για την ανασύνταξη και αναγέννηση του Εργοτέλη, βασισμένο στην ικανότητα και εργατικότητα των διοικούντων, αφενός, και στην ικανότητα και εργατικότητα των αθλητών και των προπονητών τους, αφετέρου. Το σχέδιο αυτό, βέβαια, εμπνέεται από ένα όραμα, το οποίο μπορεί εναργέστατα να αποτυπωθεί στις λίγες λέξεις που ένας Εργοτελίτης, προφανώς επηρεασμένος από τον γείτονα, τοπικά και πνευματικά, Νίκο Καζαντζάκη, έγραψε:

«Στα γήπεδα της ζωής όταν παίζεις

να μην ξεχνάς τον Εργοτέλη που κουβαλάς μέσα σου.

Μην κυνηγάς τη νίκη αυτή καθεαυτή

και αν σκοράρεις άδικα ή άνανδρα να μην το φχαριστιέσαι.

Μάς ξεγέλασαν, αδελφέ μου, πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Όχι ! την αδικία μην τη δεχτείς,

σημαίες βίας στην καρδιά σου μην σηκώσεις

έτσι για να σώσεις το τομάρι σου.

Δεν έχει νόημα να ζεις σαν σκλάβος.

Ανυπότακτος και ελεύθερος να ζεις.

Να μην ξεχνάς τον Εργοτέλη που κουβαλάς μέσα σου».

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι εκτός από όραμα χρειάζεται προσπάθεια και κόπος. Γι αυτό χρειαζόμαστε κοντά όλους που αγαπάνε τον Σύλλογο και ελπίζουμε να βοηθήσουμε να γίνει η οικογένεια του Εργοτέλη τόσο μεγάλη που να χωράει κάθε άνθρωπο που αγαπάει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που αυτός υπηρετεί.

Η διοικούσα Επιτροπή του Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Γεώργιος Στειακάκης, Στέλιος Φιλιππάκης, Λευτέρης Καραταράκης, Μανώλης, Σεβαστάκης, Γιώργος Σεραφειμίδης, Μηνάς Καπετανάκης, Μανώλης Ταμιωλάκης, Σπύρος Βρέντζος, Γιάννης Μπροκαλάκης, Ιάκωβος Σίφρης..."

Σχόλια