Αθλητισμός

Άρης: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα»

Το "έλα να δεις" έγινε στο Μενίδι, τόσο πριν, όσο στη διάρκεια και μετά το παιχνίδι του Αχαρναϊκού με τον Άρη, για τη 12η αγωνιστική της Football League.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο Δημαρχείο της πόλης υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των φιλοξενούμενων και της ΑΕΚ!

Την ώρα που κατευθύνονταν οι εκδρομείς από τη συμπρωτεύουσα στο γήπεδο δημιουργήθηκαν εστίες "μάχης" ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα να καούν αυτοκίνητα και να σημειωθούν ζημιές σε τζαμαρίες και στον τοίχο του Δημαρχείου.

Αφού ξεκίνησε η αναμέτρηση, περίπου 100 υποστηρικτές της Ένωσης μπήκαν στο γήπεδο και κατευθύνθηκαν προς την πλευρά που ήταν η εξέδρα των οπαδών του Άρη, οι οποίοι όμως δεν είχαν μπει στο γήπεδο του Μενιδίου, μετά από συνεννόηση των ανθρώπων του Αχαρναϊκού με την αστυνομία.

Με τη λήξη του ματς, επικράτησε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς του Αχαρναϊκού και στον πάγκο του Άρη. Αφού η αποστολή των Θεσσαλονικέων είχε ακολούθως μπει στο πούλμαν και τα... άκουγε από τους οπαδούς του Αχαρναϊκού, ορισμένοι "κίτρινοι" κατέβηκαν από το πούλμαν, πυροδοτώντας μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παράγοντας του Αχαρναϊκού δέχτηκε μπουκάλι από άνθρωπο του Άρη, ενώ στη συνέχεια επενέβησαν τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να πέσει μπόλικο ξύλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσουν στο κεφάλι τρεις άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του γηπέδου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης, επιρρίπτει την ευθύνη στο σχέδιο των αστυνομικών Αρχών, το οποίο καταγγέλλει πως «απέτυχε παταγωδώς», ενώ καταλήγει πως «από θαύμα σήμερα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές», καλώντας παράλληλα τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει την οργή της για τα όσα έγιναν πριν και μετά τη λήξη του σημερινού αγώνα της ομάδας μας με τον Αχαρναϊκό και διαμαρτύρεται έντονα για την απουσία της Αστυνομίας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οπαδοί της ομάδας μας, που προσέρχονταν στο γήπεδο, να δεχτούν αναίτια και απρόκλητη επίθεση από κουκουλοφόρους, ενώ στη συνέχεια και, χωρίς να υπάρχει λόγος, δεν τους επετράπη η είσοδος στο γήπεδο.

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκαν επίσης το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του ΑΡΗ, καθώς και οι συνοδοί της ομάδας μας κατά την αναχώρησή τους από το Δημοτικό γήπεδο Αχαρνών.

Είναι άξιο απορίας πως μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν υπήρχε Αστυνομική δύναμη έξω από το γήπεδο με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να δρουν ανεξέλεγκτα.

Είναι αδιανόητο η Αστυνομία να συλλαμβάνει οπαδούς της ομάδας μας, οι οποίοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση και από τη άλλη να αφήνει να φεύγουν σαν "κύριοι" οι κουκουλοφόροι.

Και ρωτάμε: Ποιος ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης του σημερινού αγώνα;

Είναι ξεκάθαρο ότι το σχέδιο της Αστυνομίας απέτυχε παταγωδώς και ο υπεύθυνος θα πρέπει να λογοδοτήσει.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ καταγγέλλει τα γεγονότα αυτά και την απουσία της Αστυνομίας και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Από θαύμα σήμερα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές…».

Σχόλια