default-image

Σα να...έΧασαν και οι δυο, Ηρακλής-Βέροια 1-1

Ποδόσφαιρο
Σα να...έΧασαν και οι δυο, Ηρακλής-Βέροια 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηρακλής και Βέροια ήρθαν ισόπαλοι (1-1) σήμερα στο Καυτανζόγλειο αλλά και οι δύο ήθελαν τη νίκη!

Με νέο προφίλ και φανερά ανανεωμένος παρουσιάστηκε ο Ηρακλής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στη Βέροια, αφού ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να πετύχει ένα γκολ, καθώς ούτε η ισοπαλία ήταν αρκετή για τους γηπεδούχους δεδομένης της βαθμολογικής τους θέσης.

Πράγματι, η υπεροχή του «Γηραιού» έφτασε πολύ κοντά στο να μετουσιωθεί σε γκολ στο 11', όταν ο Πασάς έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Περόνε που με πολύ απλή ενέργεια την έφερε στο δεξί του πόδι αδειάζοντας τον Καλί, αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε με καταπληκτική επέμβαση ο Καντιμοίρης.

Όσο περνούσε η ώρα η Βέροια προσαρμόστηκε στις συνθήκες του ματς, «έσπασε» την πίεση του Ηρακλή και μάλιστα είχε κάποιες επικίνδυνες τελικές ενέργειες με τον Σαρπόνγκ (15', 16', 23') που έκανε τα πάντα στο δημιουργικό τομέα, αλλά όλες του οι προσπάθειες κατέληξαν άουτ.

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η ιστορία του α' ημιχρόνου, αφού στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε συνεχόμενα λάθη, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

Η εικόνα του β' ημιχρόνου δεν είχε όμως καμία απολύτως σχέση με ό,τι συνέβη στο α' μέρος, αφού το παιχνίδι απέκτησε έναν τρελό ρυθμό λόγω του γκολ που πέτυχε ο Ηρακλής πολύ νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο. Πιο συγκεκριμένα στο 51' ο Μοντέιρο εκτέλεσε το φάουλ από πολύ πλάγια θέση, η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον και στη συνέχεια πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Καλί, ωστόσο ο Στάμου πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στην ανυπεράσπιστη εστία.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ωστόσο στο 59' από μια ανύποπτη φάση, ο Ρούσσος απομάκρυνε τυφλά με το κεφάλι, έπειτα από μια σέντρα του Μαλόν, αλλά έστειλε την μπάλα κατευθείαν στον Λινάρδο, που με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-1.

Αυτή η εξέλιξη αποσυντόνισε πλήρως τον «Γηραιό» δίνοντας την ευκαιρία στη Βέροια να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε φάση αντεπίθεσης προς την εστία των γηπεδούχων με κορυφαία αυτή στο 71' με τον Σαρπόνγκ. Ο Ολλανδός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ηρακλή από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, απομάκρυνε ο Χουάντερσον.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής απλά γέμισε την περιοχή της Βέροιας με πολλούς παίκτες, ψάχνοντας άναρχα το γκολ, ωστόσο η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 81'. Ο Δώνης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης του είπε «όχι», όπως το ίδιο έκανε και στον Μοντέιρο που θέλησε να τον... κρεμάσει στην επιστροφή της μπάλας.

Ηρακλής (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (72' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Λουκίνας), Πασάς (69' Ηλιάδης), Περόνε.

Βέροια (Θ. Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (71' Κάλβο), Μπελαΐντ (46' Κάλβο), Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Καπετάνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News