default-image

Σφαιρόπουλος: Ο αποκλεισμός μας δίνει έξτρα κίνητρο

Μπάσκετ
Σφαιρόπουλος: Ο αποκλεισμός μας δίνει έξτρα κίνητρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία του στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο στο ΣΕΦ στις 21:00 την Μπασκόνια στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό από τον τελικό του  Κυπέλλου, ενώ όπως επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αυτός ακριβώς ο αποκλεισμός δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε: "Η Μπασκόνια έχει αθλητικούς παίκτες και καλούς στο σκοράρισμα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Δεν είναι ένας. Πρέπει να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια και την ικανότητα τους στο τρανζίσιον. Θέλουμε να λειτουργήσουμε έξυπνα στην επίθεση. Να βρούμε τις αδυναμίες τους. Θέλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Πρέπει να βρούμε τις αδυναμίες τους και να χτυπήσουμε εκεί. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο ματς".

Για το αν περιμένει το ματς να πάει ξανά σε υψηλό σκορ, όπως στον πρώτο γύρο: "Έτσι όπως πήγε το ματς στον πρώτο γύρο μας βοήθησε η επίθεση. Το κερδίσαμε από την επίθεση μας. Δεν γίνεται να ποντάρουμε μόνο στην επίθεση όμως. Στην Βιτόρια ήμασταν εξαιρετικοί στην επίθεση. Συνέβη. Η φιλοσοφία μας όμως ξεκινά από την άμυνα".

Για το αν η ομάδα πήρε μαθήματα από την ήττα στο Κύπελλο:  "Σίγουρα, από κάθε παιχνίδι κερδίζεις κάτι. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τα όσα κάναμε κόντρα στον Παναθηναϊκό".

Για την έλλειψη ρυθμού λόγω τραυματισμών: "Σίγουρα, το να λειτουργείς καλά στην επίθεση πολλές φορές είναι και θέμα μέρας. Κάποιες φορές δεν μπαίνουν τα σουτ. Κάποιες φορές κυκλοφορεί καλά η μπάλα απλά δεν μπαίνουν τα σουτ και έτσι φαίνεται πως έχουμε λίγες ασίστ. Αρκετές φορές έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας απλά δεν μπαίνουν τα σουτ. Θέλουμε να λειτουργούμε με υπομονή στην επίθεση. Όταν έχεις τραυματισμούς βγαίνεις όντως εκτός ρυθμού. Δεν ψάχνουμε όμως για δικαιολογίες. Έχουμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ μας.

Για το αν πρέπει η άμυνα του Ολυμπιακού να μην επηρρεάζεται από την επίθεση της: "Σίγουρα ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσουμε, είναι πως όταν δεν είσαι καλός μπροστά, δεν  πρέπει να επηρεάζεσαι στην άμυνα. Η άμυνα πρέπει να μένει πάντα δυνατή. Αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε. Η άμυνα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την επίθεση. Και οι παίκτες όμως είναι άνθρωποι και λειτουργούν συναισθηματικά, όταν χάνουν ένα σουτ, ένα εύκολο λέι-απ. Το έχουμε πει πως η άμυνα είναι η άμυνα, και όπως και να παίζουμε μπροστά, η άμυνα πρέπει να είναι πάντα ιδανική".

Για το αν δίνει κίνητρο ο αποκλεισμός στο Κύπελλο: "Βέβαια, η απώλεια του Κυπέλλου, ο χαμός αυτού του τροπαίου, μας δίνει κίνητρο για την συνέχεια. Θέλουμε όλοι μας να αντιδράσουμε μετά από αυτή την ήττα μας από τον Παναθηναϊκό".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News