default-image

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί του Λεβαδειακού

Ποδόσφαιρο
Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί του Λεβαδειακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπίσεσβαρ σέρβιρε, οι Μάτος και Περέιρα (δις) εκτελούσαν και ο ΠΑΟΚ μπήκε με άνετη νίκη, με 3-0 επί του Λεβαδειακού, στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Εύκολα και απλά εξελίχθηκε η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Superleague για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επιβλήθηκε με 3-0 του Λεβαδειακού και ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο (αυτό με την ΑΕΛ).

 Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στην  κλάση τριών ξένων παικτών τους. Του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που σέρβιρε έτοιμα γκολ, του Λέο Μάτος που πέτυχε ένα τέρμα που θα ζήλευαν οι καλύτεροι επιθετικοί στο 20' (πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στη σεζόν με έξι τέρματα) και ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού και του Φακούντο Περέιρα που ήρθε ορμητικά από τον πάγκο και σκόραρε δις κινούμενος έξυπνα ως κρυφός φορ.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η -σωστή- αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μεντί στο 42' που "τελείωσε" τον ούτως ή άλλως αδύναμο Λεβαδειακό (έχει μόλις έναν βαθμό εκτός έδρας).

Το ματς έγινε υπό το βλέμμα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος ίσως είναι παρών στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη Δευτέρα.  

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον σχηματισμό που συνηθίζει (4-2-3-1). Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γλύκος, ενώ η τετράδα στην άμυνα παρέμεινε σταθερή όπως και στους περισσότερους αγώνες τελευταία, αποτελούμενη από Κρέσπο και Βαρέλα στις θέσεις των στόπερ, τον Λέοβατς αριστερό μπακ και δεξιά τον Μάτος.

Στη μεσαία γραμμή του "Δικεφάλου" τα αμυντικά χαφ ήταν το σύνηθες δίδυμο Τσίμιορτ-Κάνιας και μπροστά τους ως επιτελικός μέσος ο Μπίσεσβαρ. Αριστερά μπροστά ήταν ο Πέλκας, δεξιά ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με 4-5-1, με τον Ναμάσκο στην εστία, τους Μεντί και Ουόν στο κέντρο της άμυνας, τον Μιλιάζες αριστερό μπακ και τον Μουλόπουλο δεξιά στην άμυνα. Αμυντικό χαφ ήταν ο Κουλιμπαλί με τους Καλτσά και Λάτσι δίπλα του στο χώρο του κέντρου. Αριστερό χαφ ξεκίνησε ο Μαχαίρας, δεξί ο Γιακουμάκης και μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ήταν ο Βασιλείου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν υποτονικά στο παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση. Από πλευράς ΠΑΟΚ υπήρχαν δύο σουτ με καλές προϋποθέσεις, με Πέλκα και Μπίσεσβαρ να δοκιμάζουν το πόδι τους από μακρινή απόσταση, όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άστοχα άουτ. Στο 13΄ ο Λέοβατς βρέθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Πέλκα, αλλά σούταρε επίσης πολύ πάνω από τα δοκάρια, ενώ άστοχη ήταν και η προβολή του Αθανασιάδη στο 15΄ μετά από σέντρα του Λέοβατς.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ αύξανε την πίεση του και στο 20΄ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Λέο Μάτος. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Βραζιλιάνο στην περιοχή και στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, εκείνος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και άψογο τελείωμα με τη μία στον αέρα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο 23΄ ο Μάτος έκανε νέα ωραία ενέργεια από δεξιά αποφεύγοντας τον αντίπαλό του και βγάζοντας τη σέντρα, με τον Πέλκα να πιάνει αμέσως το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή στο 32΄, με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί φάουλ και τον Βαρέλα να πιάνει την κεφαλιά ολομόναχος στην πλάτης της άμυνας του Λεβαδειακού, όμως τον Ναμάσκο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση 40λεπτών παιχνιδιού σημειώθηκε άλλη μία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ που... ρελαντί είχε τον έλεγχο του ματς. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ, ο Κρέσπο πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κάμπος από κοντά στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια θέση.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου υπήρξε ένταση και νεύρα. Ο Μεντί ανέτρεψε τον Κάμπος στη γραμμή της περιοχής από δεξιά με τον διαιτητή Πουλημά να σφυρίζει το φάουλ και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα για κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη του Μεντί. Τελικά ο ρέφερι, παρότι αρχικά δεν έβγαλε κάρτα, αφού συμβουλεύτηκε και τον βοηθό απέβαλλε τον αμυντικό του Λεβαδειακού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Μεντί πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ήταν έξαλλος και προκλήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών. Μάλιστα, αποβλήθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού, Δημήτρης Φαράντος. Αφότου ηρέμησαν τα πνεύματα ο Λέοβατς εκτέλεσε το φάουλ στο 44΄  και ο Ναμάσκο απέκρουσε δύσκολα στη γωνία. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 1-0 και τους Βοιωτούς να παίζουν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε πιεστικά και στο 49΄ είχε καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με κεφαλιά του Κρέσπο μετά από κόρνερ του Πέλκα και άστοχη έξοδο του Ναμάσκο, όμως ο Ουόν πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Στο 56΄ μετά από σέντρα του Κάμπος σέντραρε στην περιοχή, ο Μουλόπουλος δεν απομάκρυνε καλά με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Κλάους στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ που έπιασε στην κίνηση ήταν αδύναμο και ο Ναμάσκο μπλόκαρε εύκολα.

Στο 57΄ πέρασε στο ματς ο Φακούντο Περέιρα ως αλλαγή στη θέση του Πέλκα και τρία λεπτά αργότερα, στο 60΄, ο Αργεντινός σκόραρε διπλασιάζοντας τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Ο Κάμπος γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Μπίσεσβαρ και εκείνος με τη μία βρήκε τον Περέιρα πιο αριστερά, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα.

Ο Λεβαδειακός δεν έδειχνε κανένα σημάδι αντίδρασης παίζοντας και με παίκτη λιγότερο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα δίχως να συναντά δυσκολίες και παίζοντας σε χαλαρό ρυθμό με ορισμένες φάσεις και για τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 76ο λεπτό, με σκόρερ και πάλι τον Φακούντο Περέιρα που αποθεώθηκε στην Τούμπα. Ο Τζάλμα Κάμπος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, ο Ναμάσκο απέκρουσε και ο Αργεντινός από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση διαμορφώνοντας το 3-0.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς όλα είχαν κριθεί. Ο Μάτος έκανε ένα σουτ με το αριστερό που πέρασε ψηλά άουτ στο 83΄. Από κει και πέρα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού, που παρέμεινε η ομάδα με τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο (72΄ Μαλεζάς), Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57΄ Περέιρα), Αθανασιάδης (77΄ Μυστακίδης), Κάμπος.

Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες (64΄ Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (77΄ Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου (68΄ Γιουσούφ), Καλτσάς.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News