default-image

Κοντά σε συμφωνία με Χιμένεθ η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Κοντά σε συμφωνία με Χιμένεθ η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρόσωπο ενός παλιού γνώριμου, του Μανόλο Χιμένεθ, βρίσκει η ΑΕΚ τον αντικαταστάτη του Ζοσέ Μοράις για την τεχνική ηγεσία.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την Πέμπτη, προκειμένου να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση και να υπογράψει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το συμβόλαιό του θα είναι μέχρι τον Ιούνιο, με οψιόν (από την πλευρά της ΑΕΚ) για την ανανέωσή του για έναν ακόμη χρόνο.

Στην προηγούμενη συνεργασία τους είχε ανακοινωθεί επίσημα από την ΑΕΚ στις 9 Οκτωβρίου του 2010. Ήρθε στην Ελλάδα -τυγχάνοντας αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον κόσμο- για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο τώρα θα βρει στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ. Ο Ισπανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Ένωσης 361 ημέρες.

Στο υπόλοιπο εκείνης της σεζόν κέρδισε τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-0), απέκλεισε τους Πράσινους και τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και οδήγησε στον τελικό απέναντι στον Ατρόμητο την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου. Η χειρότερη στιγμή του εκείνη τη χρονιά ήταν το 6-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Την επόμενη χρονιά πιστώθηκε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Σε σύνολο 50 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις είχε 25 νίκες, 8 ισοπαλίες και 17 ήττες. Στο πρωτάθλημα κάθισε στον πάγκο σε 35 ματς (18-5-12), στο κύπελλο επτά (5-1-1) και οκτώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2-2-4).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News