Αθλητισμός

Ρεκόρ συμμετοχής στο σεμινάριο taekwondo

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου το 7ο παγκρήτιο σεμινάριο taekwondo, το οποίο είχε την έγκριση της αθλητικής ομοσπονδίας taekwondo Ελλάδος (ΑΟΤΕ) ενώ κύριος διοργανωτής ήταν ο Α.Σ. Παγκρήτια Ακαδημία taekwondo, αλλά και τα αθλητικά σωματεία Α.Σ. Κένταυρος, Ά.Σ. Αχιλλέας Γουβών, Α. Σ. Τάλως Χερσονήσου και Α. Σ. Μινώταυρος Αγίου Νικολάου.

Στο σεμινάριο πήραν μέρος 120 αθλητές την 1η μέρα και 50 τη δεύτερη, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα δεδομένα της Κρήτης.

 Αθλητές κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος παρατεταμένοι στη σειρά μετέχοντας στο επιμορφωτικού χαρακτήρα σεμιναρίου σε τεχνικό επίπεδον. Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο master Χαράλαμπος Αναστασιάδης με 8 dan, ένας κορυφαίος δάσκαλος ο οποίος μετράει πολλά χρόνια στον αγωνιστικό χώρο του taekwondo με πολλές επιτυχίες στο ιστορικό του. Μαζί του ήταν οι δύο παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρωταθλήτριες, μέντορες των πολεμικών τεχνών, η Αγγελική Βασιλιά και Ελένη Τσαταλμπασίδου.

Το σεμινάριο την πρώτη μέρα έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Γουβών όπου μικροί και μεγάλοι διδάχτηκαν τεχνικές του taekwondo σε αγωνιστικό επίπεδο από τον δάσκαλο και τις πρωταθλήτριες που με άριστη τεχνική μετέδωσαν τις γνώσεις τους στους αθλητές. Την δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο Χερσονήσου το «Φιλωνίδειο». Με τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου αλλά και του δήμου Χερσονήσου, αυτό το αθλητικό γεγονός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε θεατές, σε αθλητές και σε προσκεκλημένους.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν η Περιφέρεια Κρήτης με εκπρόσωπο της, τον κ. Νικο Συριγωνακη, o Δήμος Χερσονήσου με τον κ. Γιάννη Μαστοράκη και τον κ. Μανόλης Πλευράκης καθώς και η Κοινωφελής Επιχείρηση με την κ. Δέσποινα  Πλευράκη για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη τους.

Σχόλια