default-image

Τι δήλωσαν μετά το ντέρμπι οι προπονητές των «αιωνίων»

Αθλητισμός
Τι δήλωσαν μετά το ντέρμπι οι προπονητές των «αιωνίων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος σκόρπισε την στεναχώρια στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, που είδε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς να χάνεται. Σύμφωνα μάλιστα με τον τεχνικό των "Ερυθρόλευκων", Γιάννη Σφαιρόπουλο, ήταν ακριβώς αυτή η επιθυμία των παικτών να πάρουν την πρόκριση που εν τέλει λειτούργησε ανασταλτικά.

"Πιστεύω ότι επειδή θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι αντιδράσαμε αρνητικά και δεν είχαμε το απαραίτητο καθαρό μυαλό που έπρεπε να δείξουμε. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή, αλλά στην επίθεση δεν λειτουγήσαμε σωστα, δεν διαβάσαμε το παιχνίδι, δεν εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας.

 Ήμασταν νευρικοί, θέλαμε το εύκολο καλάθι χωρίς να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και όλη αυτή η νευρικότητα που είχαμε μας κράτησε χαμηλα στο σκορ" δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, συμπληρώνοντας στην συνέχεια: "Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο ομαδικά, με καλύτερα σκριν και βελτιωμένη κυκλοφορία της μπάλας. Πάλι ήμασταν νευρικοί όμως και όσο περνούσε η ώρα χάναμε την συγκέντρωση και στην άμυνα.

Η άμυνα είναι συνήθως αυτή που μας κρατάει στα παιχνίδια, αλλά επειδή κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση απογοητευτήκαμε αμυντικά. Ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια εύκολα καλάθια λόγω αυτού, αλλά και κάποια σουτ πάνω σε άμυνα και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε παρά την προσπάθεια που κάναμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι που χάθηκε ένας τίλος, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο τίτλοι μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι για τους άλλους δύο στόχους.".

Ικανοποιημένος ο Πασκουάλ

Ικανοποίηση, αλλά και χαμηλοί τόνοι. Με αυτό τον τρόπο προτίμησε να αντιδράσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκό, Τσάβι Πασκουάλ, στη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού με 77-67 στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακου για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

"Ειμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Παίξαμε ένα τέλειο παιχνίδι. Παίξαμε σαν ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Παλέψαμε για κάθε ριμπάουντ, κάθε μπάλα. Κρατήσαμε το πλάνο μας και στις δύο πλευρές του παρκέ ως το τέλος και για αυτό κερδίσαμε. είμαστε χαρούμενοι γιατί θα παίξουμε στον πρώτο τελικό μας για φέτος. Χαιρόμαστε και για τους φιλάθλους μας..

Ο Τελικός με τον Άρη θα είναι δύσκολος, αλλά πρέπει να χαρούμε το τώρα, δεν σκεφτόμαστε ακόμα τον Τελικό", δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός, για να συμπληρώσει στην συνέχεια σχετικά με το τι άλλαξε ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το ΣΕΦ:

"Παίξαμε καλύτερα στην επίθεση. Στην άμυνα ήμασταν καλοί σε καταστάσεις 5 εναντίον 5 και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά ήμασταν κακοί στην transition άμυνα. Βελτιωθήκαμε όμως σε αυτό το κομμάι του παιχνιδιού σήμερα, ελέγξαμε τα ριμπάοντ και για αυτό ελέγξαμε και τον ρυθμό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικά. Σήμερα το πλάνο μας ήταν καλό, αλλά στα επόμενα παιχνίδια σαφώς και θα πρέπει πάλι να αλλάξουμε κάποια πράγματα".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News