default-image

Οι κληρώσεις για Παγδατή και Σάκκαρη στο Αυστραλιανό όπεν

Σπορ
Οι κληρώσεις για Παγδατή και Σάκκαρη στο Αυστραλιανό όπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε χαμογέλασε η τύχη στον Μάρκο Παγδατή και η κλήρωση του όπεν της Αυστραλίας, φέρνει τον Κύπριο κόντρα στον Ναδάλ, αφού όμως πρώτα ξεπεράσει τον Γιούζνι.

Ο 32χρονος Κύπριος (Νο36 στον κόσμο) κληρώθηκε στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό με αντίπαλο τον 35χρονο Ρώσο Μίχαϊλ Γιούζνι (Νο57) με τον οποίο στο παρελθόν έχει αναμετρηθεί επτά φορές. Τρεις φορές κέρδισε ο Παγδατής με τελευταία το 2015 στο Ζάγκρεμπ (προημιτελικά) ενώ οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στο όπεν της Αυστραλίας. Αν ο Παγδατής αποκλείσει τον Ρώσο, τότε θα τον περιμένει πιθανότατα ο Ράφαελ Ναδάλ (Νο9) ο οποίος μάλλον δε θα έχει πρόβλημα με το Γερμανό Φλόριαν Μάγιερ (Νο49).

Πιο εύκολα είναι τα πράγματα για τον Νικ Κύργιο (Νο14) που κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο Γκαστάο Ελίας (Νο81). Ο Φέντερερ ήταν ο τυχερός της υπόθεσης καθώς στους δύο πρώτους γύρους θα αντιμετωπίσει μόνο αθλητές που θα προκύψουν από τα προκριματικά. Στον τρίτο γύρο ωστόσο μάλλον θα βρει μπροστά του τον Τόμας Μπέρντιχ, ενώ στο γκρουπ που έχει τοποθετηθεί βρίσκονται ακόμα ο Άντι Μάρεϊ και ο Κέι Νισικόρι. Ο Βρετανός (Νο1) θα ξεκινήσει κόντρα στον Ουκρανό Ίλια Μαρτσένκο (Νο93).

Ο κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει κόντρα στον βετεράνο Ισπανό Φερνάντο Βερντάσκο που του είχε κάνει τη ζωή δύσκολη στη Ντόχα, με τον Σέρβο να γλιτώνει από πέντε ματς μπολ.

Από την άλλη καλή κλήρωση είχε η Μαρία Σάκκαρη στο όπεν της Αυστραλίας, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο, την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ.

Πρόκειται για το Νο120 της παγκόσμιας κατάταξης με την οποία η Ελλήνιδα πρωταθλήτρια (Νο94) έχει αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ της Εσθονής. Και οι τρεις φορές ήταν το 2016 με την Σάκκαρη να κερδίζει στο Μαϊάμι 6-3, 6-1 (σε σκληρό γήπεδο όπως του όπεν) και να χάνει στο Ίντιαν Γουέλς 6-4, 6-3 (σκληρό), ενώ ηττήθηκε και στο Γκστάαντ 7-5, 6-1 (χωμάτινο).

Όποια από τις δύο προκριθεί στο δεύτερο γύρο, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του γαλλικού εμφύλιο ανάμεσα στην Αλιζέ Κορνέ (Νο31 στην παγκόσμια και Νο28 στο ταμπλό) και τη Μιρτίλ Ζορζ (Νο197).

Η Ελληνοαυστραλή Τζέιμι Φουρλή (Νο417) κληρώθηκε με την Αμερικανίδα Άνα Τατισβλιλι (Νο196).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζευγάρια, η Σερένα Γουίλιαμς (Νο2) είχε τη χειρότερη κλήρωση. Στην προσπάθεια της να διεκδικήσει τον 7ο τίτλο στο όπεν της Αυστραλίας θα ξεκινήσει κόντρα στην Μπελίντα Μπέτσιτς (Νο48) που κάποτε είχε φτάσει μέχρι και το Νο7. Αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σαφάροβα και Βίκμαϊερ.

Οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου και το Σάββατο θα βγει το πρόγραμμα.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News