default-image

Δεν έβγαλε τα μάτια του από την οθόνη ο Ευγένιος Γκέραντ!

Ποδόσφαιρο
Δεν έβγαλε τα μάτια του από την οθόνη ο Ευγένιος Γκέραντ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις πιο συγκινητικές βραδιές στη ζωή τους, πέρασαν προχθές ο Ευγένιος Γκέραντ και η οικογένεια του στην Ελιά! Οι λέξεις δύσκολα μπορούν να περιγράψουν τις λεπτές στιγμές στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που οδήγησε τον ΟΦΗ στα ύψη, περιμένοντας και βλέποντας από την τηλεόραση, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.

Οι επισκέπτες

Από νωρίς η επίσκεψη μιας παρέας πέντε ανθρώπων που είχαν μαζί του, δυναμική επικοινωνία στη διάρκεια της προπονητικής θητείας του, προθέρμανε το κλίμα της βραδιάς στο όμορφο αρχοντικό της Ελιάς. Ο στενός συνεργάτης του, γιατρός Γιώργος Στεφανουδάκης, ο πρόεδρος του Ομίλου Κρήτη TV Αντώνης Δημητρίου που στήριζε πάντα τις δημιουργικές πρωτοβουλίες του, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ και φίλος του Νίκος Τζώρτζογλου, ο θαυμαστής του έργου του, γιατρός και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Δροσίτης, και ο παράγοντας Γιώργος Βοζικάκης του έκαναν επίσκεψη!

Γέλασε με την ψυχή του!

Η χαρά του Ολλανδού ήταν απερίγραπτη, και εκφράσθηκε στο πρόσωπο του από άφθονο χαμόγελο με τα πειράγματα από τους εξπέρ τους είδους Τζώρτζογλου και Στεφανουδάκη!  Γέλαγε όπως πάντα μαζί τους ο Ολλανδός! Οι επισκέπτες, έμειναν πολύ ώρα, έτυχαν της άψογης φιλοξενίας της οικογένειας και αποχώρησαν λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ, για να αφήσουν τον Γκέραρντ, την σύζυγό του Κατερίνα και τα παιδιά τους να απολαύσουν το ντοκιμαντέρ στην οθόνη.

«Δεν ξεκόλλησε από την οθόνη»!

Πως το έζησε; Το περιέγραψε χθες στο ράδιο 98.4 ο γιος και συνεχιστής του στις Ακαδημίες Μανόλης Παπαδάκης: «Μέσα σε δύο ώρες δεν είχε ξεκόλλησε από την οθόνη! Είδε όλο το δημιούργημά του και αισθάνθηκε υπέροχα! Ένιωσε ότι οι άνθρωποι που τον αγαπούν είναι κοντά του. Είδε τους παίκτες του να μιλάνε με καρδιά και ψυχή για το πρόσωπό του και ξέρει ότι αυτό είναι η μεγάλη του ανταμοιβή στη σπουδαία ποδοσφαιρική του πορεία».  Μας σχολίασε ακόμη ότι «όλο το ντοκιμαντέρ, είναι ένα σεμινάριο που πρέπει να δουν όλοι οι  προπονητές»!  

Τι μας είπαν Παπαδάκης και Βογιατζάκης για τον Γκέραρντ!

  Αυτός είναι ο ΟΦΗ, στην πιο πλατιά έκφραση του και ο οδηγός του μέλλοντος του. Ο ΟΦΗ της ιστορίας του και των αξιών του, που μπήκε στις καρδιές όλων των φίλων του ποδοσφαίρου! Ο ΟΦΗ που ζήσαμε χθες μέσα σε δύο ώρες από το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Γκέραρντ!

Ρωτήσαμε το γιο του Μανόλη Παπαδάκη και διάδοχου του έργου Γκέραρντ του στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία που κληρονόμησε. «Ο Σεβασμός» μας απάντησε στο αέρα της εκπομπής μας στο ράδιο 98.4.

Μια από τις βασικές αρχές του; «Να βελτιώνουμε την ποδοσφαιρική δυνατότητα των παιδιών. Όλοι βελτιώνονται, αρκεί να δουλεύουν»!

Κύριο χαρακτηριστικό; «Η Ηρεμία και η Ειλικρίνεια με τους παίκτες, τους παράγοντες, τον κόσμο. Όταν έχεις γνώσεις αισθάνεσαι την επάρκεια και έχεις καθαρή συναίσθηση της αποστολής σου».

Η Εμμονή του; «Ο προγραμματισμός. Χωρίς οργάνωση, δεν μπορείς να επιτύχεις. Πόσο μάλλον θαύματα…»

Τι σας εντυπωσίαζε; «Η διαρκής επιμόρφωση του. Δεν ήλθα μου έλεγε από την Ολλανδία και τα ξέρω όλα. Πήγαινε σε σεμινάρια, προπονήσεις, έχτιζε σχέσεις με σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ακόμη και τα διεθνή φιλικά ήταν καλό και για τον ίδιο, έπαιρνε πράγματα και τα μοιράζονταν με τους παίκτες του».

Τι τον έκανε να αντιδράσει εντονότερα από εκείνα που έβλεπε στο ντοκιμαντέρ; «Όλα. Η σκηνή πάντως με τον Ντιαρά τον ξεσήκωσε! Με τα λόγια που είπε αυτός ο παγκόσμιος παίκτης. Δεν τον είχε πολύ χρόνο μαζί του ως παίκτη, και χάρηκε πολύ που τον άκουγε να μιλάει για κείνον με συγκίνηση και να λέει «Είμαι υπερήφανος που έπαιξα στον ΟΦΗ»!

Για το «φως» που είπε ο Σαμαράς; «Ήταν τόσο στενοί φίλοι. Μιλούσαν ώρες ατέλειωτες. Τους συνέδεε η μεγάλη τους προσωπικότητα και έφταναν σε μέγα βάθος για το ποδόσφαιρο με τα λαμπερά μυαλά τους».

Αλλά και ο Μανόλης Βογιατζάκης είπε πολλά σπουδαία χθες στο ράδιο 98.4, έχοντας ζήσει όλο το όνειρο της παραγωγής: «Έκλαιγα την ώρα που το έβλεπα, από συγκίνηση, όσα κι αν ήθελα να το δω ψυχρά ως παραγωγή. Αισθάνθηκα ρίγος με τον Ντιάρα, όταν παραδέχθηκε το λάθος του, που δεν τον πήρε τηλέφωνο σε δύσκολες στιγμές της υγείας του».

«Συγκινήθηκα από την προσπάθεια του Ίσις που δυσκολεύθηκε μιλώντας με τον Βέρα, να κρατήσει τη σύνδεση με το skype. Τρελάθηκα με τον Νιόπλια και τον Ανδρεανίδη που θυμόταν ακόμη και τις ημερομηνίες. Με τον Παπαδόπουλο που μας έδωσε τα σημειώματά του πριν από αγώνες. Με τα παιδιά του, τον Μαχλά, τον Δερμιτζάκη, τον Μαρινάκη, τον Κιάσσο, τον Χανιωτάκη… Τον Πατεμτζή να τον κρατάει αγκαλιά...»

«Όταν μετρούσαν πόσοι παίκτες του ΟΦΗ κλήθηκαν στην εθνική ομάδα, ένιωθες την Επανάσταση Γκέραρντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News