default-image

Για «σφαγή» στην Αταλάντη κάνει λόγο ο ΟΦΗ

Μπάσκετ
Για «σφαγή» στην Αταλάντη κάνει λόγο ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βράζουν στην ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ για την διαιτησία που συνάντησαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λοκρό Αταλάντης.

Σε καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή μπάσκετ κάνει λόγο για «σφαγιαστιακή διαιτησία που χρόνια είχαμε να δούμε και που ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της λογικής αλλά και του ανθρώπινου  λάθους». Παράλληλα ζητά την τιμωρία του διαιτητή κυρίου Κονταράτου και αφετέρου την αυστηρή επίπληξη του κυρίου Ορφανού.

Η ανακοίνωση του ΟΦΗ αναφέρει αναλυτικά:

«Από την Κυριακή που πέρασε και τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Αταλάντης, επιλέξαμε να αφήσουμε τις μέρες να περάσουν ώστε να τοποθετηθούμε δημόσια με ηρεμία και νηφαλιότητα. Πριν πούμε οτιδήποτε για την τραγελαφική διαιτησία του αγώνα θα θέλαμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Λοκρού Αταλάντης για την άψογη φιλοξενία και της διευκολύνσεις που παρείχαν στην ομάδα μας και είναι βέβαιο ότι την ίδια άψογη φιλοξενία θα προσφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας στον αγώνα του δεύτερου γύρου.

Σε ότι αφορά την διαιτησία, πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από την εν γένει συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε. Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο σφαγιαστική διαιτησία που ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της λογικής αλλά και του ανθρώπινου  λάθους.

Μελετώντας του βίντεο του αγώνα μπορούμε εύκολα να απομονώσουμε πάνω από είκοσι ανάποδα σφυρίγματα, τα οποία κατά σύμπτωση στο σύνολο τους στρέφονταν κατά του Ο.Φ.Η. Εντός των ημερών άλλωστε το βίντεο θα σταλεί στα αρμόδια όργανα όπου φυσικά θα ζητάμε αφενός την τιμωρία του κυρίου Κονταράτου και αφετέρου την αυστηρή επίπληξη του κυρίου Ορφανού, o οποίος δεν φρόντισε να προστατεύσει την ομάδα μας από την απαράδεκτη συμπεριφορά του συναδέρφου του, καθώς τέτοιες διαιτησίες βιάζουν το άθλημα που με αγάπη, ιδρώτα και μεράκι υπηρετούμε.

Πρέπει όλοι κάποτε να καταλάβουν ότι οι πρωταγωνιστές του γηπέδου είναι οι παίκτες. Ουδείς μπορεί να τους υποκαταστήσει σε αυτό το ρόλο και ουδείς μπορεί να «παίζει τα παιχνίδια του» σε βάρος των αθλητών και των κόπων τους. Είναι ανέντιμο ο κύριος Κονταράτος και ο κάθε κύριος Κονταράτος να διακωμωδεί με την συμπεριφορά του το άθλημα και παράλληλα να  δείχνει ασέβεια στους κόπους των αθλητών που, επαναλαμβάνουμε, είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ενός αγώνα.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η διαιτησία του αγώνα της Κυριακής κινήθηκε στα όρια της ανικανότητας ή της δολιότητας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν αντιδρούμε για να τύχουμε ευνοϊκής μεταχείρισης στον επόμενο αγώνα. Μακριά από εμάς τέτοιες πρακτικές. Ούτε επαιτούμε όμως. Αντιθέτως, απαιτούμε ίση αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα.

Ο Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου είναι ένας τεράστιος σύλλογος και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε αντιδράσει στα κρούσματα κατά της ομάδας μας δεν πρέπει να εκληφθεί ως σημάδι αδυναμίας. Ήταν μια συνειδητή επιλογή από μέρους μας που πάντα προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε καλοπροαίρετα τις καταστάσεις και να αναγνωρίζουμε τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γιατί είναι πασιφανές ότι δεν τίθεται θέμα ανθρώπινου λάθους. Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να πράξουν τα δέοντα και να προστατεύσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους το άθλημα που υπηρετούμε, τιμωρώντας παραδειγματικά τον κύριο Κονταράτο για την εν γένει στάση του στον αγώνα.

Τέλος, θα θέλαμε εν όψει του αγώνα της Κυριακής (17:00 ΒΑΚ) με τον πρωτοπόρο Διαγόρα να απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο του Ο.Φ.Η. Οι παίκτες μας μετά την κλοπή της περασμένης Κυριακής έχουν ανάγκη την παρουσία του κόσμου περισσότερο από ποτέ. Είναι καθήκον μας να γεμίσουμε το κλειστό και να τονίσουμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά που μάχονται για την φανέλα του Ο.Φ.Η, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν σε κάθε αγώνα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος του Ο.Φ.Η για ακόμη μια φορά θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας.

Η Επιτροπή Μπάσκετ του Ο.Φ.Η»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News