default-image

Στον Ρονάλντο και το βραβείο της FIFA

Ποδόσφαιρο
Στον Ρονάλντο και το βραβείο της FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αναδειχθεί ο νικητής του βραβείου "The Best" για το 2016, της νέας διάκρισης που θεσπίζει η FIFA μετά από το τέλος της συνεργασίας της με το γαλλικό περιοδικό "France Football" για τη "Χρυσή Μπάλα".

Ομοσπονδιακοί τεχνικοί, αρχηγοί των εθνικών ομάδων, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι (μέσω της ιστοσελίδας της FIFA) ψήφισαν τους κορυφαίους της χρονιάς που ορίζεται από 20 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2016. Κάθε ομάδα εκλεκτόρων επηρεάζει κατά 25% το τελικό αποτέλεσμα και η πλειοψηφία τους επέλεξε τον Πορτογάλο επιθετικό ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην εξεταζόμενη περίοδο.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την Πορτογαλία, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ νίκησε τον Λιονέλ Μέσι και τον Αντουάν Γκριεζμάν, τους άλλους δύο ποδοσφαιριστές που είχαν προχωρήσει μέχρι την τελική φάση, από μία αρχική λίστα 23 παικτών.

Το βραβείο στον 31χρονο ποδοσφαιριστή θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της FIFA, με επίσημη ώρα έναρξης τις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Από την ίδια τελετή θα αναδειχθεί και ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, με την τελική τριπλέτα να περιλαμβάνει τα ονόματα των Φερνάντο Σάντος, Κλάουντιο Ρανιέρι και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά τον τελικό νικητή να προκύπτει μεταξύ του Πορτογάλου και του Ιταλού, σύμφωνα με τη "Marca".

Στην κατηγορία της κορυφαίας παίκτριας, το βραβείο διεκδικεί η Γερμανίδα Μέλανι Μπέρινγκερ (Μπάγερν), η Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ (Χιούστον Ντας) και η Βραζιλιάνα Μάρτα (Ρόσενγκαρντ), ενώ του κορυφαίου προπονητή γυναικίας ομάδας η Τζιλ Έλις (ΗΠΑ), η Σίλβια Νάιντ (Γερμανία) και η Πία Σούντχαγκε (Σουηδία).

Το βραβείο φιλάθλων θα απονεμηθεί είτε στους φιλάθλους της Ντεν Χάαχ, για τα αρκουδάκια που πέταξαν στον αγώνα με τη Φέγενορντ, σε παιδιά με προβλήματα υγείας που βρέθηκαν στις εξέδρες είτε στους φιλάθλους της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ που τραγούδησαν μαζί το "You 'll Never Walk Alone" για τα θύματα του "Χίλσμπορο" στο μεταξύ τους παιχνίδι είτε στους φίλους της εθνικής Ισλανδίας που έδωσαν τη δική τους παράσταση στο Euro 2016 με τον "Viking Clap".

Όπως το βραβείο φιλάθλων έτσι και το βραβείο Πούσκας για το κορυφαίο γκολ του 2016 ψηφίζεται από το κοινό. Στην τελευταία κατηγορία, τα υποψήφια είναι του Μαρλόνε (Κορίνθιανς), της Ντανιούσκα Ροντρίγκες (Βενεζουέλα) και του Μοχντ Φαιζ Σουμπρί (Πάχανγκ).

Τέλος, θα ανακοινωθεί και η κορυφαία ενδεκάδα της FIFPro, της ένωσης επαγγελματικών ποδοσφαιριστών, την οποία επέλεξαν 45.000 παίκτες και για την οποία ήταν υποψήφιοι 55 ποδοσφαιριστές. Όπως αναφέρει η "Marca", πλην του Ρονάλντο, μέλη της ενδεκάδας θα είναι και οι Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Λούνα Μόντριτς και Τόνι Κρόος, που θα ταξιδέψουν στην ελβετική πόλη μαζί με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News