default-image

Κωνσταντινίδης: Είμαστε σοκαρισμένοι…

Μπάσκετ
Κωνσταντινίδης: Είμαστε σοκαρισμένοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένος και απογοητευμένος ήλωσε ο Αντώνης Κωνσταντινίδης μετά την ήττα του Ρέθυμνο Cretan Kings από τη Δόξα Λευκάδας επισημαίνοντας ότι αυτό το συναίσθημα δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο, αλλά με την εικόνα της ομάδας του.

Ο προπονητής της ρεθυμνιώτικης ομάδας τόνισε στη συνέντευξη Τυπου: «Καταρχήν συγχαρητήρια στην Δόξα. Πραγματικά είναι άξια συγχαρητηρίων με τα δεδομένα που είχαν στο ματς και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο. Εμείς είμαστε σοκαρισμένοι. Όχι επειδή η Δόξα δεν είναι μία ομάδα που μπορεί να μας κερδίσει αλλά για το γεγονός ότι αν επιθυμούμε να έχουμε στόχους όπως αυτούς που οριοθετήσαμε, όταν δεν κερδίζεις την τελευταία ομάδα στην έδρα, σου καταστρέφεις ότι έχεις χτίσει. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Από την άλλη μεριά είμαι εκνευρισμένος από τη νοοτροπία που είδα σήμερα από τη δική μου ομάδα, η οποία δεν με εκφράζει.

Πρέπει να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Διότι από παιχνίδι σε παιχνίδι φαίνεται ότι έχουμε χτυπητές αδυναμίες. Να ανασυνταχθούμε. Έχουμε δύο εβδομάδες μέχρι το επόμενο παιχνίδι με τον Κολοσσό για να βρούμε τη δύναμη και την ψυχολογία να επιστρέψουμε στις νίκες. Φυσικά αυτό για να συμβεί πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία άσχετα από το ότι όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σε διαφορετικό πλάνο. Ότι δηλαδή θα ήταν ο Ντόμπλας και ο Μασάμπε. Αυτό μπορεί να σε εκπλήξει στα πρώτα λεπτά αλλά εδώ μιλάμε ότι η Δόξα μας κέρδισε στα 3 από τα 4 δεκάλεπτα. Νομίζω αυτό τα λέει από μόνο του. Τώρα πρέπει να δούμε πως θα ανασυνταχθούμε μετά από το σημερινό χαστούκι».

«Δεν έφτασε η προσπάθειά μας»

Από την πλευρά των παικτών ο Τόαρλιν Φιτζπάτρικ επισήμανε: «Δύσκολη μέρα. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σε ένα τελείως διαφορετικό πλάνο και τελευταία στιγμή μάθαμε ότι θα παίξουν τελείως διαφορετικά οπότε θα έπρεπε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις ένα πλάνο και ξαφνικά το αλλάζεις. Εκείνοι με όλα αυτά τα προβλήματα που είχαν δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Ήρθαν χωρίς πίεση, αυτοί που ήταν εδώ, με στόχο να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και τα κατάφεραν. Εμείς από την μεριά μας κάναμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος, η οποία τελικά δεν έφτασε και δεν τα καταφέραμε. Το σημαντικό σε τέτοιες ήττες είναι να μπορέσεις να τις διαχειριστείς και να μάθεις κάτι. Αν το κάνουμε αυτό μπορεί να έχουμε κάποιο κέρδος».

«Πήραμε παράταση ζωής»

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας, Χάρης Μαρκόπουλος επισήμανε: «Να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Ερχόμασταν να παίξουμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία μέχρι στιγμής ήταν αήττητη. Μία ομάδα που δείχνει σοβαρότητα και συνέχεια. Επίσης είχαμε να αντιπαρέλθουμε πάρα πολλά προβλήματα που ίσως μας έκαναν να αλλάξουμε τον τρόπο που εκφραζόμασταν στην επίθεση μας. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Νομίζω ότι χάσαμε την συγκέντρωση μας στο 3ο δεκάλεπτο αλλά είχαμε τα αποθέματα να αντιδράσουμε, να περάσουμε μπροστά και να βάλουμε ξανά προβλήματα στους γηπεδούχους. Κάτω από άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για μία μεγάλη νίκη αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή η νίκη μπορεί να μας βάλει στην «εντατική» και να μας δώσει παράταση ζωής. Θα είναι ένα μικρό θαύμα να πετύχουμε τον στόχο μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε για αυτό και ελπίζω από την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι στο γήπεδο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εύχομαι τα καλύτερα στο Ρέθυμνο Cretan Kings»

«Σημαντική η νίκη μας»

Ο Γιάννης Δεμερτζής εκπροσωπώντας τους παίκτες της Δόξας είπε: «Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Ήρθαμε με αρκετές απουσίες και προβλήματα και μάλιστα μετά από μία κακή ήττα στην έδρα μας στο προηγούμενο ματς είχαμε πει ότι θα πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουμε. Αυτό κάναμε σήμερα. Ένα πολύ καλό παιχνίδι , παίρνοντας μία δίκαιη νίκη. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για μας και κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Δεν επαναπαυόμαστε. Ξεκινάει ο β' γύρος και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε τους στόχους της ομάδας μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News