default-image

«Πάγωσε» η ΑΕΚ στην Τρίπολη

Ποδόσφαιρο
«Πάγωσε» η ΑΕΚ στην Τρίπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σφοδρή χιονόπτωση στην Τρίπολη σταμάτησε λίγο πριν τη σέντρα, όχι, όμως και η… πτώση της ΑΕΚ! Παρότι προηγήθηκε, η ασόβαρη «Ένωση» δέχτηκε τρία γκολ στο β' μέρος, χάνοντας 3-2 από τον Αστέρα!

Αν και προηγήθηκε με τον Πέκχαρτ (36'), στο ορεξάτο, πρώτο ημίχρονό της, η ασόβαρη, απείθαρχη και τραγική στην άμυνα, στο β' μέρος, «Ένωση», ήρθε… τούμπα από τους εκπληκτικούς Αρκάδες, που επικράτησαν 3-2!

Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ με γκολ των εξαιρετικών Στανισάβλιεβιτς (49') και Ιγκόρ (66'), ο Τσέχος επιθετικός του «δικεφάλου» ισοφάρισε άμεσα (68'), πετυχαίνοντας ΚΑΙ το δεύτερο τέρμα της ομάδας του (και τέταρτο δικό του στη φετινή Σούπερ Λίγκα), αλλά η αποβολή του Βράνιες, στο 71', στο ντεμπούτο(!) του Βόσνιου, αλλά και η ψυχή που… κατέθεσαν στον παγωμένο αγωνιστικό χώρο του «Θ. Βαρδινογιάννης» οι Αρκάδες, έφεραν τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, με τον Τσουκαλά να πετυχαίνει το… τρίποντο στο 81'!

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Στυλιάρα. Σωστή η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Βράνιες στο 57', ενώ η δεύτερη, παρότι δίνεται, μάλλον είναι αυστηρή -για δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το θερμόμετρο «κολλημένο» στους -3, οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να ζεστάνουν… τόσο το κοκκαλάκι τους όσο και εκείνους που αψήφησαν το πολικό ψύχος και τη διαρκή χιονόπτωση και βρέθηκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Τους πήρε, ωστόσο, ένα 25λεπτο για να τα πετύχουν και τα δύο, καθώς, μέχρι τότε, τίποτα το ιδιαίτερο δεν συνέβαινε στον παγωμένο αγωνιστικό χώρο. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Στανισάβλιεβιτς, όμως και το γεγονός ότι η μπάλα αποτελούσε κίνδυνο-θάνατο για τους δύο τερματοφύλακες, «ανάγκασαν» τον Μπάρκα σε διώξιμο… πάνω στον Τσιλιανίδη, ο οποίος αιφνιδιάστηκε, ωστόσο και δεν μπόρεσε να πλασάρει από τη μικρή περιοχή. Η πρώτη φάση του αγώνα για τον γηπεδούχο Αστέρα «ζέστανε» και την -ανύπαρκτη, επιθετικά, για μισή ώρα- ΑΕΚ, η οποία απείλησε ουσιαστικά τον Ντοναρούμα στο 34', αλλά ο Πέκχαρτ σούταρε άτσαλα μέσα -επίσης- από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο… τίμιος Τσέχος δεν γινόταν να αστοχήσει! Εκμεταλλευόμενος την απίθανη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και την έξοδο του… Μεσολογγίου από τον Ντοναρούμα, άνοιξε, με κεφαλιά, το σκορ για την «Ένωση» (36'), πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου λίγο έλειψε να «απαντήσει» άμεσα, αλλά ο Δημούτσος δεν κατάφερε να σουτάρει σωστά στο 38', ενώ, στο 43', ο Βράνιες απομάκρυνε σωτήρια νέα, φανταστική σέντρα, από εκτέλεση φάουλ, του Στανισάβλιεβιτς, για να ολοκληρωθεί, τελικά, το πρώτο 45λεπτο, με την «Ένωση» μπροστά στο σκορ, έχοντας τον Ντίντακ σε μεγάλα κέφια. Όσο για τους δύο «νέους», Αϊντάρεβιτς και Βράνιες, ο πρώτος ήταν… υπερβολικά παντού, με τον Ζοσέ Μοράις να του ζητάει συνεχώς να παίρνει ανάσες, ενώ ο Βράνιες ήταν θετικός στην άμυνα, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη ιστορία… Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μπήκαν πολύ δυνατά και κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας πως χρειάζονται τουλάχιστον τον βαθμό, προκειμένου να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις. Τελικά, όμως, έφτασαν σε μια πανάξια νίκη! Με τον καλύτερό τους παίκτη, Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς, ισοφάρισαν μόλις στο 49', με την άμυνα της ΑΕΚ να «κοιμάται», όπως έκανε και στη φάση του 54', όταν ο Μανιάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα, στην προσπάθεια του πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ της «Ένωσης». Ένα λεπτό αργότερα, ο Μάνταλος έχασε μια απίστευτη ευκαιρία, μόνος του απέναντι από τον Ντοναρούμα, με τον Ιταλό να κάνει μια μεγάλη απόκρουση, όσο μεγάλη ήταν και εκείνη του συναδέλφου του, στο 64', στο φαλτσαριστό σουτ του Γιαννούλη. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα… «Προδομένος» για άλλη μια φορά από την άμυνά του, ο Μπάρκας… δεν είδε κανέναν από τους συμπαίκτες του να κόβει τον Ιγκόρ, που «έγραψε» με ωραίο σουτ το 2-1, κάνοντας την ολική ανατροπή για την αρκαδική ομάδα!

Ο πιο φιλότιμος παίκτης της ΑΕΚ, όμως, ο Τόμας Πέκχαρτ, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Μετά από κλέψιμο του Γιόχανσον, πήρε την μπάλα και μόνος του με τον Ντοναρούμα, πλάσαρε σωστά, στο 68', φέρνοντας γρήγορα το ματς, ξανά, στα ίσα, με το τέταρτο γκολ του στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Η αποβολή του Βράνιες στο 71', ωστόσο, που ήταν… άλλος παίκτης στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε τους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν, να βγουν μπροστά και να πετύχουν -απέναντι στην αποδιοργανωμένη και απείθαρχη ομάδα του Ζοσέ Μοράς- και τρίτο γκολ, με τον Τσουκαλά, στο 81', φτάνοντας σε μια, πραγματικά, σπουδαία νίκη, που πανηγυρίστηκε δεόντως!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (46' Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (75' Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69' Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς.

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Σιμόες (87' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς (56' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (65' Πατίτο) , Πέκχαρτ.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News