default-image

Αυτό που κάνει τη διαφορά, κερδίζει!

Ποδόσφαιρο
Αυτό που κάνει τη διαφορά, κερδίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δήλωση του Νίκου Νιόπλια μετά την ήττα στον Εύοσμο, για τα στοιχεία που έλλειπαν από την ομάδα του, δεν μπορούν  να μείνουν μόνο στην έλλειψη συγκέντρωσης και στην αδρανή στάση που τήρησε η άμυνα και στα δύο γκολ που δέχτηκε ο ΟΦΗ.

Η απαίτηση για επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα, έχει πιστοποιήσει σε αυτό το καθαρό δείγμα των οκτώ αγωνιστικών του πρωταθλήματος, ότι χρειάζεται ενίσχυση σε αυτό το οποίο λέμε ότι «κάνει τη διαφορά» στην ομάδα. Είναι εμφανές, παρά την όποια βελτίωση έχει εμφανίσει ο ΟΦΗ από τον τρόπο που προετοιμάζεται. Αλλά ο στόχος θέλει αυτά τα "στοιχεία" και στα εκτός έδρας...

Θέλεις άνοδο; Κάνε αυτό το παραπάνω που απαιτεί ο στόχος, γιατί ο σκέτος χρόνος που θέλει μια ομάδα να αναπτυχθεί, δεν επαρκεί. Και επειδή είναι μπροστά ματς φωτιά και δη στον Ιανουάριο, είναι ευνόητο ότι οι διοικούντες ίσως χρειασθεί να σκεφθούν καλά την ποιότητα και την συμβατότητα των μεταγραφικών τους επιλογών. Οι μείον 5 και 6 βαθμοί που είναι τώρα πίσω ο ΟΦΗ από τις δύο πρώτες θέσεις, δεν πρέπει να αμβλυθούν. Ευνοήτως…  

Οι νωπές εντυπώσεις μας για το παιγνίδι Αγροτικού Αστέρα-ΟΦΗ, καταγράφηκαν αυθορμήτως, λίγα λεπτά στα "σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης, ως εξής:

Απλούστατα δεν ήταν ο ΟΦΗ που θέλει ή μπορεί να διεκδικήσει προνόμια από τo πρωτάθλημα της Football League. Του έλλειπαν βασικά πράγματα για να μπορούσε να πάρει αυτό που ήθελε, απέναντι σε μια έδρα και μια ομάδα όπως ο Αγροτικός Αστέρας, που ξέρει να την υπερασπίζεται.

Η τακτική του «σιγά και σφικτά», θα ήταν καλύτερη αν μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν με ταχείς παίκτες στα άκρα, ή με μια δημιουργικότητα από τη μεσαία γραμμή.  Ο Μιλοσάβλιεφ, ήταν η καλή αλλαγή, αλλά με τα δεδομένα του αγώνα, το πιο λογικό ήταν να ξεκινήσει από την αρχή του αγώνα. Η ταχύτητα ήταν επίσης ένα «κουμπωμένο» στοιχείο που επιβάρυνε το παιγνίδι του ΟΦΗ στον Εύοσμο.

Παίζοντας με μια «κοκέτα» της κατηγορίας μέσα στη σπίτι της, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τα λάθη της, ενώ εκείνη τα δικά του λάθη τα έκανε τα γκολ που της έδωσαν και τη νίκη. Και τώρα στη μεταγραφική κορύφωση, δεν χωράνε άλλες «φλατ» κινήσεις. Δεν έχουν νόημα, καθώς ο ΟΦΗ έχει άμεση ανάγκη και δη στα εκτός έδρας που θα κριθεί ο τερματισμός του στον πίνακα, από παίκτες που θα διαθέτουν το «απρόβλεπτο» ως χαρακτηριστικό του στυλ τους και που έχουν τρεξίματα και δη γρήγορα.

Όχι δεν είναι καθόλου νωρίς στο πρωτάθλημα, όταν υπάρχουν πάνω από τέσσερις «μνηστήρες» για τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα. Μετά το σοκ του Άρη, που διαθέτει "Σουπερλιγκάτους", αλλά έχει προβλήματα που ο ΟΦΗ δεν έχει, ήταν μια ιδανική ευκαιρία για «κρητικό» άλμα από τον Εύοσμο, μετά και την ήττα της Λαμίας και του Αχαρναϊκού, που είναι προσεχείς αντίπαλοι.

Η διαφορά των έξι βαθμών από την πρώτη θέση και οι πέντε από τη δεύτερη με αντιπάλους του Ιανουάριου επίσης (Απόλλωνα στη Ριζούπολη, Λαμία στο «Γεντί Κουλέ»), δημιουργεί μια κατάσταση που αν ο ΟΦΗ δεν επιδείξει τη δέουσα προσοχή, κινδυνεύει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, για τον στόχο του.  Οι ιθύνοντες πρέπει να αξιοποιήσουν τουλάχιστον το χθεσινό μήνυμα, κάνοντας άμεσα τις κινήσεις που θα φέρουν τον ΟΦΗ, πιο "πορθητή".

Από την πρώτη εξάδα, έχει τη μικρότερη συγκομιδή αφού ακόμη και ο ισόβαθμος του Αχαρναϊκός, έχει πάρει δύο βαθμούς παραπάνω που δεν φαίνονται από την αφαίρεση των -2 από την απόφαση της ΕΠΟ.

Η μόνη αήττητη πλέον ομάδα (μετά το πρώτο γκολ-ήττα που δέχτηκε η Λαμία), είναι ο Απόλλων που είναι στην πρώτη θέση και ο Αγροτικός Αστέρας ο κερδισμένος από τους διεκδικητές. Οι μόνοι που κέρδισαν στην πρώτη αγωνιστική του 2017…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News