default-image

Από τα Χανιά στο Οχάιο η Γναφάκη του Κύδωνα

Σπορ
Από τα Χανιά στο Οχάιο η Γναφάκη του Κύδωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πόλη που γεννήθηκαν οι σταρ του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς και Στίβεν Κάρι και μεγάλωσε ο Έλληνας σέντερ της Εθνικής μπάσκετ Κώστας Κουφός, θα βρίσκεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Δήμητρα Γναφάκη, καθώς έγινε δεκτή με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Άκρον.

Η 19χρονη Χανιώτισα, με το 58.48 που έκανε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στα 400μ. εμπόδια κατάφερε να ανοίξει πόρτες του NCAA. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να περάσει και τις γραπτές εξατάσεις όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να γίνει αποδεκτή με υποτροφία σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Μάλιστα στο Άκρον δεν απέχει και πολύ από την προπονητική έδρα της Κατερίνας Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης προπονείται στην πόλη Γενεύη του Οχάιο και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του αθλητικού ινστιτούτου, Σπάιρ.

H Γναφάκη θα επιδοθεί τώρα σε αγώνα δρόμου καθώς στις 17 Ιανουαρίου αρχίζουν τα μαθήματα και θα πρέπει να είναι παρούσα από την πρώτη μέρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναμονή για τη βίζα από το πανεπιστήμιο της για να εκδόσει το εισιτήριο της και να αναχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η ίδια πάντως από ότι φαίνεται ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει. «Νιώθω πολύ περίεργα. Είμαι χαρούμενη αλλά και… τρελαμένη! Με αγχώνει όλο αυτό αλλά μου αρέσει να ρισκάρω στη ζωή μου. Μέχρι τώρα το ρίσκο μου έχει βγει σε καλό» δήλωσε στο Sportsfeed η Γναφάκη και συμπλήρωσε σχετικά με τους φετινούς της στόχους. «Θα προσπαθώ για το καλύτερο πάντα! Στόχος μου φέτος είναι στο ευρωπαϊκό να φτασω στον τελικό με μια καλή εμφάνιση κάτω από τα 58 δευτερόλεπτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News