default-image

Στήριξαν οι φίλοι του μπάσκετ τον Λάκη Καράμπελα

Μπάσκετ
Στήριξαν οι φίλοι του μπάσκετ τον Λάκη Καράμπελα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φιλικό παιχνίδι για καλό σκοπό πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο ανάμεσα στις ομάδες μπάσκετ του Εργοτέλη και του ΟΦΗ με στόχο την οικονομική ενίσχυση του παλαίμαχου παίκτη και προπονητή των κιτρινόμαυρων Λάκη Καράμπελα που νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στα Χανιά.

Στο Λίντο βρέθηκαν περισσότεροι από 300 φίλοι του μπάσκετ αλλά και πρώην συναθλητές και αντίπαλοι του, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν.

«Η οικογένεια του μπάσκετ βρέθηκε σε αυτό το ραντεβού για ιερό σκοπό, για τη στήριξη και τη συμπαράσταση σε ένα φίλο και συναθλητή. Ο Λάκης Καράμπελας από το 1969-1981 τίμησε το μπάσκετ της περιοχής με την τεράστια προσφορά του στο άθλημα και μάλιστα σε δύσκολες εποχές», θυμάται ο παλαίμαχος προπονητής Νίκος Τούλης και συνεχίζει: « Είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και ποιότητα, ένας αγαπημένος φίλος. Σαν αθλητής ήταν από τους καλύτερους που έχουν περάσει από το νησί. Ήταν εκπληκτικός σουτέρ  στην εποχή του και φοβερός στις εύστοχες βολές. Αν υπήρχαν τότε στατιστικά θα είχε 90%. Ήταν ένας άνθρωπος που σε δύσκολες εποχές έβαλε το λιθαράκι του ως αθλητής και ως προπονητής». Ο Νίκος Τούλης συνεχάρη τους ανθρώπους του Εργοτέλη για την πρωτοβουλία που πήραν και ευχήθηκε στον Λάκη Καράμπελα «περαστικά και γρήγορα κοντά μας».

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτέλη, ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης μίλησε για την απόφαση της ομάδας του να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο φιλικό που είχε προγραμματιστεί μετά από προτροπή του Μανώλη Χαρωνίτη που έμαθε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Λάκη Καράμπελα. «Χάρηκα που είδα παλιές μορφές του μπάσκετ της Κρήτης στο φιλικό αυτό. Ήταν πολύ συγκινητικό. … Εγώ, ως παίδας του Εργοτέλη τότε,  θυμάμαι ως μεγάλη μορφή του μπάσκετ ον Λάκη Καράμπελα, σε δύσκολες εποχές. Ήταν μία μεγάλη φυσιογνωμία και ως αθλητής και ως προπονητής. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα στις δόξες του…».

Για την ιστορία, σε αγωνιστικό επίπεδο, το παιχνίδι ήταν ένα καλό τεστ για τις δύο ομάδες και έληξε 84-74 υπέρ του Εργοτέλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News