default-image

Νίκη με Πέλκα ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Ποδόσφαιρο
Νίκη με Πέλκα ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στη Λιβαδειά, αλλά αγχώθηκε πολύ μέχρι να πάρει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του 2017. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Ναμάσκο να εξελίσσεται σε ήρωα των γηπεδούχων, είχε δοκάρι με τον Μάτος στο 81' και χρειάστηκε να βάλει το κεφάλι του ο Δημήτρης Πέλκας, στην τέταρτη μόλις συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, για να έρθει το πολυπόθητο γκολ που έδωσε στον Δικέφαλο την πέμπτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να δεχθεί γκολ.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα και είχε πολλά λάθη εκατέρωθεν στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 9' με σουτ του Αθανασιάδη μέσα από την περιοχή που κόντραρε και κατέληξε στον Ναμάσκο δίχως να απειλήσει. Μετά το πρώτο 10λεπτο ο ΠΑΟΚ άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να αυξάνει την πίεσή του ψάχνοντας το γκολ.

Βέβαια, ο Γιακουμάκης απείλησε στο 12' για τον Λεβαδειακό με εντυπωσιακό σουτ από δύσκολη γωνία, με τον Γλύκο όμως να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει με εξαιρετική επέμβαση. Στο 13' ένα σουτ του Μυστακίδη ήταν άστοχο και πέρασε άουτ δίχως να ανησυχήσει, αλλά στο 15' ο Μπίσεσβαρ έπιασε φοβερό τεχνικό πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Το ματς είχε πολλά φάουλ και από τις δύο πλευρές στο πρώτο 20λεπτο.

Στο 24' ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να γίνει επικίνδυνος, με κεφαλιά του Μεντί μετά από φάουλ του Μιλιάζες, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ο "Δικέφαλος" είχε την υπεροχή στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια παρότι έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Λεβαδειακού, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Στο 32', ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει στον Μυστακίδη στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος να μην τη βρίσκει καλή από κοντά για να τελειώσει τη φάση, σε μία πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή ευκαιρία. Ο Μπίσεσβαρ από δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μυστακίδης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ναμάσκο.

Η επόμενη αξιόλογη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 45΄και ήταν για τον Λεβαδειακό, με τον Μάντζιο να κερδίζει μονομαχία με τον Βαρέλα και αφότου τον απέφυγε να πλασάρει προς την εστία υποχρεώνοντας τον Γλύκο εκτίναξη και δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

Υπεροχή χωρίς γκολ για τον ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 52' με σουτ του Μάντζιου από πλάγια θέση που έφυγε άουτ. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο κυκλοφορώντας την μπάλα και φτάνοντας με ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων, δίχως όμως να τελειώνει αποτελεσματικά τις φάσεις. Στο 63΄ μετά από ωραίες εναλλαγές της μπάλας ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Κουλούρη μέσα στην περιοχή με εξαιρετική σκαφτή μπαλιά, με τον νεαρό επιθετικό να κατεβάζει την μπάλα και να σουτάρει στην αγκαλιά του Ναμάσκο, στην πρώτη του επαφή λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Στο 67' ο Μάτος σούταρε άστοχα με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή όπου βρέθηκε με χώρο.

Οι "ασπρόμαυροι" εξακολουθούσαν να έχουν την απόλυτη υπεροχή αλλά να είναι αναποτελεσματικοί και στο 69΄ έχασαν την σπουδαιότερη ευκαιρία τους. Ο Κουλούρης σούταρε από μακρινή απόσταση με τον Ναμάσκο να αποκρούει δύσκολα καθώς η μπάλα πήρε φάλτσο και ο Κάμπος στην επαναφορά δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα από πολύ κοντά, σουτάροντας πάνω στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού που απέκρουσε ξανά διατηρώντας το μηδέν.

Στο 76' ο Τσίμιροτ επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ναμάσκο να μπλοκάρει δίχως ιδιαίτερη δυσκολία και στο 76' ήταν η σειρά του Μπίσεσβαρ να σουτάρει από το ημικύκλιο με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ναμάσκο. Στο 80' λίγο έλειψε να μπει αυτογκόλ από τον Κουλιμπαλί σε κεφαλιά του προς τα πίσω μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ.

Δοκάρι ο Μάτος, λύτρωση με Πέλκα

Η πολιορκία του "Δικεφάλου" και το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε, με τον Μάτος να έχει δοκάρι στο 81'. Ο Κάμπος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κρέσπο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα, πρώτος στην μπάλα πήγε ο Μάτος αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 84' με σκόρερ τον Πέλκα. Ο νεαρός μέσος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 71΄ και 13 λεπτά μετά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο Κάμπος σέντραρε από δεξιά στην περιοχή και ο Πέλκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Με τρόπο που δεν συνηθίζει και λόγω ύψους...

Στο 87΄ ο Μπίσεσβαρ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από τη Λιβαδειά χάρη στο γκολ του Πέλκα κι ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες κόντρα στον Λεβαδειακό που είχε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Λεβαδειακός (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουέ (78΄ Βασιλείου), Καραχάλιος (70΄ Μάγκας), Γιακουμάκης (90΄ Καψάσκης), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ (90΄+1΄ Μαλεζάς), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μυστακίδης (71΄ Πέλκας), Αθανασιάδης (61΄ Κουλούρης)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News