Αθλητισμός

ΓΓΑ: Δεν υπάρχουν οφειλές σε ΕΑΚ Ηρακλείου και Χανίων

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι τακτοποιήθηκαν οι περισσότερες οφειλές των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της Ελλάδας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στα ΕΑΚ Ηρακλείου και Χανίων τονίζοντας πλέον δεν υπάρχουν οφειλές σε κανένα από τα δύο, ενώ στο πρώτο δαπανήθηκαν και τα περισσότερα χρήματα μετά από το ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα 122.305 ευρώ.  

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στον αθλητισμό και σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, συνεχίζει την οικονομική εξυγίανση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων με πρώτο στόχο την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Οι νυν διοικήσεις τους σε συνεννόηση με τη ΓΓΑ έχουν καταρτίσει σχέδιο για την εξυγίανση της οικονομικής τους κατάστασης.

Πλέον, δεν υπάρχουν οφειλές στα ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, Θεσσαλονίκης, Καυτανζόγλειο, Χανίων, Ηρακλείου, Λάρισας, Κομοτηνής, Κέρκυρας, Ναυπάκτου, Σίφνου και τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Βασιλίτσας.

Τα μεγαλύτερα ποσά που αποπληρώθηκαν το 2016 αφορούσαν τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης (785.972 ευρώ), Ηρακλείου (122.305 ευρώ) και το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου (154.540 ευρώ).

Η στήριξη των ΕΑΚ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη προετοιμασία των αθλητών, την υλοποίηση των προγραμμάτων άθλησης για όλους και την ανάπτυξη του αθλητισμού σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο».

Σχόλια