default-image

Ξεκίνησε με δυνατές μάχες το Πανελλήνιο σκακιού στα Χανιά

Σπορ
Ξεκίνησε με δυνατές μάχες το Πανελλήνιο σκακιού στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη συμμετοχή σκακιστών απ όλη την Ελλάδα ξεκίνησε το απόγευμα της  Δευτέρας στο «Μεγάλο  Αρσενάλι» στο ενετικό λιμάνι Χανίων, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού νέων ανδρών  και νέων γυναικών (κάτω των 20 ετών).

Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Κατά την τελετή έναρξης σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν οι διοργανωτές και συγκεκριμένα εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη  Χανίων κου Α. Βουλγαράκη, η αρμόδια πολιτισμού παιδείας και αθλητισμού κα Κ. Ζομπανάκη τόνισε την σημαντικότητα  τέτοιων διοργανώσεων για τα Χανιά και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης  για  συνεχή και αδιάλειπτη αρωγή και υποστήριξη αντιστοίχων προσπαθειών και στο μέλλον.

Εκ μέρους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Βαρουδάκης τόνισε τη μεγάλη αξία του σκακιού αφού και ο ίδιος είναι σκακιστής από μικρή ηλικία  αλλά και την μεγάλη του ικανοποίηση που μια τόσο σημαντική διοργάνωση φιλοξενείται σε ένα πραγματικό στολίδι της πόλης μας όπως το Κ.Α.Μ.

Ο Αντιδήμαρχος  Χανίων για θέματα   αθλητισμού, κ. Γιώργος Κουκλάκης με θέρμη καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή χρονιά,  στους  σκακιστές και τους γονείς τους απ όλη την Ελλάδα, τους συνεχάρη για την ενασχόληση τους  με αυτό το δύσκολο άθλημα τονίζοντας την συμβολή του σκακιού στην διαμόρφωση εξαιρετικών χαρακτήρων και αθλητών με υψηλό αίσθημα της αθλητικής άμιλλας και του ευ αγωνίζεσαι.

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και δια βίου μάθησης κ. Βαρβάρα Περράκη χαιρετίζοντας και εκ μέρους του δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, τόνισε την αξία της διοργάνωσης  και ως πολιτιστικό γεγονός, προτρέποντας τους σκακιστές και τους συνοδούς τους  να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να γνωρίσουν  την πόλη των Χανίων, μια πόλη με τεράστια ιστορία, πολιτιστική κληρονομία, σημαντικές  ιστορικές προσωπικότητες και υπέροχες γωνίες καθώς η πόλη μας αποτελεί  σταυροδρόμι πολιτισμών διαχρονικά.

Τέλος εκ μέρους της διοργανώτριας  Σ.Α.Χ , ο πρόεδρος κ. Γιάννης Σπυριδάκης καλωσόρισε σκακιστές και γονείς, ευχαρίστησε  τους συνδιοργανωτές καθώς και τους χορηγούς για την πολύτιμη συμβολή τους και προέτρεψε τους αθλητές να απολαύσουν την εμπειρία της συμμέτοχης στην  διοργάνωση, που όπως είπε, έχουμε το «προνόμιο» να φιλοξενείται στον καταπληκτικό χώρο του Κ.Α.Μ.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος στους αγώνες συμμετέχει η «αφρόκρεμα» του Ελληνικού σκακιού με επικεφαλή τον Ανδρέα Κελίρη ο οποίος είναι ο νεαρότερος GM στην ιστορία του Ελληνικού σκακιού και 2ος πέρσι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νο 2 των αγώνων ο Γιάννης Σταθόπουλος θριαμβευτής του Διεθνούς τουρνουά της Νίκαιας και νο 3 ο Ευγένιος Ιωαννίδης ο οποίος είχε αναδειχτεί Πρωταθλητής Ευρώπης.

Κοντά σ' αυτούς συμμετέχουν πλήθος Χανιωτών σκακιστών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της διεξαγωγής ενός τέτοιου τουρνουά στην πόλη μας και αγωνίζονται ελπίζοντας να «κλέψουν» τη δόξα από τους προαναφερόμενους. Στα κορίτσια στην κορυφή της αρχικής κατάταξης βρίσκονται οι Χανιώτισσες Πετράκη Ευαγγελία και Βοζινάκη Ανθή.

Το επίπεδο των αγώνων γενικότερα είναι πάρα πολύ υψηλό με αθλητές-τριες με μεγάλη εμπειρία και αναμένονται γερές μονομαχίες για την τελική επικράτηση και στις δύο κατηγορίες. Να επισημάνουμε ότι οι αγώνες μεταδίδονται καθημερινά ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΣΑΧ www.chaniachess.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News