default-image

Ξανά το Kids Athletics στα Δημοτικά Σχολεία

Σπορ
Ξανά το Kids Athletics στα Δημοτικά Σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις αυλές των σχολείων επιστρέφει από τη νέα χρονιά ο στίβος και το πρόγραμμα Kids Athletics. Η Oμοσπονδία πήρε τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί στις αυλές των Δημοτικών Σχολείων για την εκτέλεση του προγράμματος Kids Athletics και την εφαρμογή προγράμματος ανεύρεσης ταλέντων.

Το πρόγραμμα θα τρέξει σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΑΣ και τους σωματειακούς προπονητές της εκάστοτε περιοχής. Στόχος της Oμοσπονδίας να δώσει το ερέθισμα στους μικρούς αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο στίβο και να κάνουν το πρώτο βήμα προς το στάδιο. Ήδη ομάδες εργασίας ανά ΕΑΣ έχουν σχηματιστεί και από το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν επισκέψεις στα σχολεία.

Αυτή δεν θα είναι, όμως, η μοναδική δράση προώθησης του αθλήματος. Η ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων), προκειμένου το Kids Athletics να ενταχθεί στα προγράμματα άθλησης των Δήμων. Παράλληλα στη διάρκεια του 2017 το ΟΑΚΑ και το Καυτανζόγλειο θα αποτελέσουν σταθερές βάσεις υλοποίησης του προγράμματος. Κάτι ανάλογο υπάρχει η πρόθεση να γίνει και σε πόλεις της Περιφέρειας, ώστε περισσότερα παιδιά και γονείς να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στο στίβο.

Η ανεύρεση ταλέντων, η προσέλκυση περισσότερων παιδιών στο στάδιο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ομοσπονδίας στο 2017 και αποδεικνύεται και από τις δράσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα ο ΣΕΓΑΣ επέκτεινε για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία με την IAAF για την εκτέλεση του προγράμματος Kids Athletics, καθώς όπως με συνέπεια κάνει από το 2013, όχι μόνο έπιασε, αλλά ξεπέρασε τους αριθμητικούς στόχους που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News