Αθλητισμός

Σημαντικές αλλαγές στους αγώνες ανοιχτής θάλασσας

Οι νέοι κανόνες που αποφασίστηκαν από την τεχνική επιτροπή της FINA και αφορούν κυρίως το open water από σήμερα τίθονται σε εφαρμογή φέρνοντας σημαντικές αλλαγές.

Δύο είναι οι σημαντικές αλλαγές της παγκόσμιας ομοσπονδίας της κολύμβησης, οι οποίες ισχύουν εδώ και λίγες ώρες. Η πρώτη έχει να κάνει με την υγεία των αθλητών και έχει να κάνει με την καθιέρωση των ολόσωμων μαγιό όταν η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή. Για θερμοκρασία κάτων από τους 20 βαθμούς κελσίου, η χρήση είναι είναι προαιρετική με τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες να αποφασίζουν αν θα φορέσουν ολόσωμο μαγιό. Για τις θερμοκρασίες, κάτω των 18 βαθμών κελσίου, η χρήση του ολόσωμου μαγιό ειναι υποχρεωτική.

Η δεύτερη αλλαγή που ισχύει, είναι αγωνιστική καθώς καταργείται το ομαδικό αγώνισμα και αντικαθίσταται από σκυταλοδρομία. Μέχρι χθες, το ομαδικό αγώνισμα στο open water ήταν ο αγώνας δύο κολυμβητών και μιας κολυμβήτριας που κολυμπούσαν όλοι μαζί σε μια απόσταση 5χλμ. Αυτά άλλαξε και πλέον θα διεξάγονται σκυταλοδρομίες, με τη συμμετοχή δύο κολυμβητών και δύο κολυμβητριών, όπου ο καθένας θα κάνει από 1,25χλμ. Να σημειωθεί ότι οι σκυτάλες δοκιμάστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και τώρα θα γίνουν και στο παγκόσμιο ανδρών-γυναικών στη Βουδαπέστη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχόλια