default-image

Μέλος της Sauber τη νέα σεζόν ο Pascal Wehrlein

Αθλητισμός
Μέλος της Sauber τη νέα σεζόν ο Pascal Wehrlein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Sauber θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ταλαντούχου Pascal Wehrlein καθώς η Mercedes "άναψε" το πράσινο φως για τη μετακίνηση του Γερμανού στην ελβετική ομάδα.

Ο Γερμανός πιλότος που πέρσι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην F1 οδηγώντας για λογαριασμό της Manor, αποτελεί διακαή πόθο της Sauber και θα είχε εδώ καιρό μετακομίσει εκεί, αν ο Nico Rosberg δεν αποφάσιζε να αποσυρθεί από το σπορ.

Ήταν μια εξέλιξη που έπιασε εξαπίνης όχι μόνο τους φίλους της Formula 1 αλλά και τους ανθρώπους της Mercedes, οι οποίοι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις με τη Sauber μέχρι να βρουν τον διάδοχο του Rosberg.

Ο Wehrlein που ανήκει στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας, ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για τη θέση, αλλά το θέμα του δεν προχώρησε καθότι οι επικεφαλής έκριναν πως ο 22χρονος πιλότος, Πρωταθλητής του DTM το 2015, δεν διαθέτει την απαραίτητη πείρα ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πολύ υψηλές απαιτήσεις και την πίεση που απαιτούνται για τη θέση.

Ως αντί-Rosberg επιλέχθηκε τελικά ο Bottas, της Williams και από τη στιγμή που ο αντικαταστάτης βρέθηκε, άνοιξε ο δρόμος για τη μετακίνηση του Wehrlein στη Sauber, δίπλα στον Marcus Ericsson.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι μετακινήσεις του Bottas στη Mercedes, του Wehrlein στη Sauber καθώς και η παραμονή του Massa στη Williams, θα μείνουν μόλις δύο θέσεις κενές στο γκριντ του 2017, αυτές της Manor, με τους Esteban Gutierrez, Felipe Nasr και Rio Ha ryanto να ερίζουν γι' αυτές.

Πηγή: caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News