default-image

Τα εκατομμύρια στέλνουν τον Βιτσέλ στην Κίνα

Ποδόσφαιρο
Τα εκατομμύρια στέλνουν τον Βιτσέλ στην Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αξέλ Βιτσέλ απέρριψε τη Γιουβέντους για μία "νεοφώτιστη" ομάδα στη Super League Κίνας κι έχει πολλά εκατομμύρια... λόγους για να το κάνει αυτό.

Ο Αξέλ Βιτσέλ βρισκόταν ένα βήμα από τη Γιουβέντους τόσο στη θερινή μεταγραφή περίοδο όσο και τώρα, ωστόσο εν τέλει η απόφασή του ήταν τελείως διαφορετική. Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, αποφάσισε να μετακομίσει στην Κίνα, για μία ομάδα που φέτος αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος, την Τιάντζιν Κουάντζιαν!

Ο 27χρονος Βέλγος δέχθηκε μία πρόταση που θα τον φέρει στο top 10 των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του κόσμου, την ώρα που ήταν έτοιμος να πει το "ναι" στους νταμπλούχους Ιταλίας.

Παρά τις αρχικές φήμες που τον ήθελαν στη Σανγκάι ΣΙΜΠΓΚ, η ομάδα η  οποία του προσέφερε το συμβόλαιο τελικά ήταν η Κουάντζιαν, η οποία με προπονητή τον Φάμπιο Καναβάρο από το καλοκαίρι, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το συμβόλαιο που υπέγραψε ο διεθνής μέσος της Ζενίτ, ο οποίος έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, έχει τριετή διάρκεια και κάθε χρονιά θα αμείβεται με 18.000.000 ευρώ.

"Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, επειδή από τη μία υπήρχε μία σπουδαία ομάδα και ένας κορυφαίος σύλλογος όπως η Γιουβέντους, αλλά από την άλλη υπήρχε μία κομβική προσφορά για την οικογένειά μου, που δεν μπορούσα να αρνηθώ", δήλωσε στην ιταλική αθλητική εφημερίδα "Tuttosport".

"Η διοίκηση της Γιουβέντους συμπεριφερόταν πάντοτε με ευγένεια και μπορώ να είμαι μόνο ευγνώμων. Θα υποστηρίζω τη Γιουβέντους και ελπίζω να κατακτήσει το Champions League. Μετά, ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα στο μέλλον οι δρόμοι μας να σμίξουν τελικά".

Μετά από τους Κάρλος Τέβες και Οσκάρ, ακόμα ένα γνωστό όνομα παίρνει την άγουσα για την Άπω Ανατολή τον Ιανουάριο έναντι πακτωλού χρημάτων. Στη νέα ομάδα του, την οποία προπονούσε το 2015 ο πρώην επιθετικό της ΑΕΚ (1998-1999) Γκόραν Τόμιτς και στη συνέχεια ο πασίγνωστος Βραζιλιάνος Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, θα βρει τον Βραζιλιάνο επιθετικό μέσο Ζάντσον, ο οποίος από το 2005 μέχρι το 2011 είχε κάνει σπουδαίο όνομα στη Σαχτάρ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News