default-image

Αφρουδάκης: Μπορούσαμε το μετάλλιο στο Ρίο

Σπορ
Αφρουδάκης: Μπορούσαμε το μετάλλιο στο Ρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον απολογισμό του 2016 έκανε ο Χρήστος Αφρουδάκης για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ΚΟΕ, ενώ παράλληλα έκανε τις ευχές του για το νέο έτος.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας επισήμανε αρχικά: «Κάνοντας τον απολογισμό των επιτυχιών της Εθνικής ομάδας για το 2016, δηλαδή την τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το χάλκινο μετάλλιο στο Γουόρλντ Λιγκ, αλλά και την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μας μένει μία γλυκόπικρη γεύση. Και αυτό κυρίως για τον διακαή πόθο, που ήταν ένα μετάλλιο στο Ρίο.

Πιστεύω πως θα μπορούσαμε κάτι παραπάνω, αυτό άλλωστε προσδοκούσαμε, όμως αν το ξανασκεφτούμε, στο Ρίο καταφέραμε την δεύτερη καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ η Εθνική ομάδα πόλο στην κορυφαία αυτή διοργάνωση. Αυτό από μόνο του, συναθροίζοντας το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά ήμασταν υποψήφιοι στις κορυφαίες ομάδες, χωρίς να καταφέρουμε φέτος όμως να πάρουμε το πρώτο βραβείο, σημαίνει πολλά. Παράλληλα «γεννάει» πολλές υποχρεώσεις για την συνέχεια. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτήν την ομάδα, η οποία μπορεί κάποια στιγμή να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο βρέθηκε πολύ κοντά να κατακτήσει τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όσο και του Ρίο».

Όσον αφορά στο 2017 επισήμανε:

«Θα ήθελα πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου να έχουμε όλοι υγεία. Οι αθλητές να βρεθούν μακριά από τραυματισμούς, που τους αφήνουν πίσω στις προσπάθειές τους. Εύχομαι να είμαστε ευτυχισμένοι και ελπίζω να σοβαρευτούμε επιτέλους σαν χώρα, και να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας. Χρειαζόμαστε όμως αλλαγή νοοτροπίας και διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων».             

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News