default-image

Όλοι στο Λίντο αύριο για την ενίσχυση του Λάκη Καράμπελα

Μπάσκετ
Όλοι στο Λίντο αύριο για την ενίσχυση του Λάκη Καράμπελα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο φιλικό του 2017 σε επίπεδο μπάσκετ στην Κρήτη έχει αποκτήσει έναν σημαντικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Εργοτέλης και ΟΦΗ θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο Τρίτη στις 18:00 στο Λίντο σ'  ένα προγραμματισμένο φιλικό προετοιμασίας, το οποίο όμως μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Λάκης Καράμπελας πήρε άλλο νόημα.

Με πρωτοβουλία του Εργοτέλη και αφού δέχτηκε και ο ΟΦΗ, το παιχνίδι απέκτησε επίσημο χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να καλούν το φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου να δώσει το παρών και να συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση του άλλοτε παίκτη και προπονητή των «κιτρινόμαυρων», Λάκη Καράμπελα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε κλινική των Χανίων.

«Για εμάς, τα παιδιά που γαλουχηθήκαμε στον Εργοτέλη, ο Λάκης Καράμπελας αποτελεί μία σημαντική φιγούρα που έχει σημαδέψει την ιστορία του σωματείου», επισημαίνει στο neakriti.gr ο Γιώργος Μακράκης και προσθέτει: «Οι ομάδες δεν πρέπει να ξεχνούν την ιστορία τους και να στηρίζουν όσους προσέφεραν με την παρουσία τους από οποιοδήποτε πόστο. Ο Λάκης Καράμπελας ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο του Εργοτέλη και τώρα που περνά δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε δίπλα του. Καλώ τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών»  γιατί είναι για καλό σκοπό», τόνισε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων».

Το δικό του κάλεσμα κάνει ο Γιάννης Κόκκινος από την πλευρά του ΟΦΗ. «Ήταν ένα φιλικό που το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, όμως προέκυψε το θέμα με τον Λάκη Καράμπελα και μας πρότειναν από τον Εργοτέλη να δώσουμε ένα πιο επίσημο χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Φυσικά και δεχτήκαμε γιατί ο Καράμπελας έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ της Κρήτης τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Είναι άνθρωπος του αθλητισμού και οφείλουμε να τον στηρίξουμε ανεξάρτητα από την ομάδα που έχει υπηρετήσει. Καλούμε όσους εμπλέκονται με τον αθλητισμό να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για ένα συνάνθρωπό μας που μας χρειάζεται», επισημαίνει ο προπονητής του ΟΦΗ.

Στα αγωνιστικά, τώρα, ο Εργοτέλης μετά το ρεπό της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στις προπονήσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αύριο το πρωί προπόνηση πριν το φιλικό με τον ΟΦΗ.

Ο Γιώργος Μακράκης έχει πλέον στη διάθεσή του τους Γεωργούτσο και Βερτούδο που ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν (ο πρώτος τη γαστρεντερίτιδα και ο δεύτερος το χτύπημα στον ώμο). Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Σταμάτης, ο οποίος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στο διάστρεμμα που είχε υποστεί προ καιρού.

Και οι τρεις αναμένεται να αγωνιστούν έστω και λίγο στο αυριανό φιλικό, ενώ φυσικά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο κυριακάτικο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι. Για τον Εργοτέλη το αυριανό φιλικό είναι πολύ σημαντικό καθώς οι παίκτες του είναι αρκετό καιρό στην αδράνεια και πρέπει να αποκτήσουν ρυθμό ενόψει των δύσκολων και σημαντικών αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Και στον ΟΦΗ για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση του 2017 από την οποία θα απουσιάσουν ο δικαιολογημένος Μπουμπάρης και ο αδικαιολόγητος Μητρόπαπας. Και οι δύο αναμένεται να έρθουν αύριο Τρίτη στην Κρήτη και δεν αποκλείεται να αγωνιστούν και στο φιλικό με τον Εργοτέλη.

*Στη φωτογραφία ο Λάκης Καράμπελας είναι ο παίκτης με το Νο10.

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News