default-image

Ένας βαθμός ήταν αρκετός για την Ξάνθη

Αθλητισμός
Ένας βαθμός ήταν αρκετός για την Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ξάνθη πήρε το βαθμό που χρειαζόταν στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα (1-1) και ακολούθησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επόμενη φάση από τον 4ο όμιλο.

Η Ξάνθη είχε τα ηνία καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και προσπαθούσε να απειλήσει είτε με σουτ εκτός περιοχής, είτε από στημένες φάσεις. Όμως, δεν είχαμε και πολλές καλές στιγμές στο παιχνίδι, με τους Θρακιώτες να χάνουν τις πιο σημαντικές. Το σουτ του Καμαρά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουναρίδη στο 18', ενώ πάνω από την εστία του κατέληξε η κεφαλιά του Λισγάρα πέντε λεπτά αργότερα.

Άλλο ένα σουτ του Ορφανίδη στο 26' δε βρήκε δίχτυα, με τον Αγροτικό Αστέρα να έχει την πρώτη του τελική στο 32', όταν αυτό του Βαφέα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το δυνατό σουτ του Λισγάρα έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Γουναρίδης, στο 39' και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως τέρματα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Ξάνθη επιχείρησε να κάνει ό,τι και στο πρώτο μέρος και στο 55' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Από πάσα του Ορφανίδη η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλα πόδια και στρώθηκε στον Νιέτο, ο οποίος με ιδανικό πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Μάλιστα, ο Ορφανίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία να... καθαρίσει το ματς, όταν στο 62' πλάσαρε ψηλά άουτ από θέση βολής, έπειτα από ωραία πάσα του Τριάδη.

Όμως, οι παίκτες του Νίκου Νεντίδη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη κι έφεραν το ματς στα ίσια. Στο 66' ο Παπαγεωργίου έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Τριανταφυλλάκο να ευστοχεί στο αμέσως επόμενο λεπτό για το 1-1. Τέρμα που έδωσε ελπίδες στον Αγροτικό Αστέρα, ώστε να ανεβάσει... στροφές και να κυνηγήσει το γκολ της πρόκρισης.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, με τον Ζίβκοβιτς να... βγάζει δύσκολα και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκου, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, στο 69', ενώ από εκεί και μέχρι το φινάλε οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια κατέληγε στο... κενό! Έτσι, το ισόπαλο 1-1 βρήκε την Ξάνθη στους «16» του Κυπέλλου, που απέφυγε να πέσει θύμα έκπληξης.

Αγροτικός Αστέρας (Νίκος Νεντίδης): Γουναρίδης, Αργυρίου, Γκέκας (65' Φελίπε), Θεοδωρίδης (72' Τεγούσης), Γκέσιος, Πάλλας (58' Πάτο), Μπουτζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Χατζής, Τριανταφυλλάκος.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (61' Τριάδης), Νιέτο (79' Σολτάνι), Ορφανίδης (73' Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News