default-image

Μπαξεβάνος: Έσπασε η ατυχία του Κισσαμικού

Αθλητισμός
Μπαξεβάνος: Έσπασε η ατυχία του Κισσαμικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακουφισμένος από τη νίκη του Κισσαμικού με 2-1 επί της Σπάρτης εμφανίστηκε ο Σπύρος Μπαξεβάνος, τονίζοντας μάλιστα ότι η ομάδα του… έσπασε την ατυχία που είχε στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας των Χανίων:

«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη, η πρώτη μας στο πρωτάθλημα, την οποία χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Έπρεπε να διαχειριστούμε και την κούραση των παιδιών γιατί είχαμε και το παιχνίδι του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Μέσα σε τρεις μέρες έπρεπε να παίξουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως η Σπάρτη. Υπήρχε κούραση και θέλαμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, να… ξεκολλήσουμε και να "σπάσουμε" αυτή την ατυχία που είχαμε μέχρι στιγμής. Νομίζω ότι έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά… Στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ, γιατί βρεθήκαμε σε ένα πολύ γρήγορο σημείο πίσω στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μπήκε η Σπάρτη καλύτερα από μας, εμείς είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Μίλιτς και ο αντίπαλος είχε ένα σουτ στο δοκάρι από μακρινή απόσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο βρεθήκαμε να κυνηγάμε πολύ γρήγορα το σκορ. Υπήρχε μεγάλη πίεση από τα παιδιά και κούραση από το προηγούμενο παιχνίδι. Φάνηκε ότι δεν είχαμε φρεσκάδα, αλλά τέλος καλό όλα καλά, η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς.

Όπως μου είπατε και φαίνεται από το μόνιτορ, κακώς διαμαρτύρεται η αντίπαλη ομάδα, ότι η μπάλα έχει βγει ολόκληρη, δεν έχει βγει ολόκληρη (σ.σ. στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι) και είναι μία φάση που θα πρέπει να τη "δούμε". Από εκεί και πέρα είχαμε την τύχη και το καθαρό μυαλό να μπορέσουμε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ και να πάρουμε αυτό που χρειαζόμασταν πάρα πολύ και να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη ηρεμία και καθαρό μυαλό την επόμενη μέρα. Έχουμε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα την Τρίτη για το Κύπελλο, να πάρουν χρόνο συμμετοχής παιδιά που δεν είχαν αρκετό μέχρι τώρα και να συνεχίσουμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος μέσα στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου γιατί προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρουν την τόσο σημαντική νίκη για εμάς».

Για το αν κέρδισε… χρόνο η ομάδα για τη συνέχεια, με δεδομένο ότι έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα αλλά θα υπήρχε μεγαλύτερη πίεση αν δεν ερχόταν το θετικό αποτέλεσμα: «Φάνηκε και μες στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν είχαμε την ελευθερία των κινήσεων. Νομίζω ότι αυτό οφειλόταν και στην κούραση του παιχνιδιού του Κυπέλλου αλλά περισσότερο στην πίεση που υπήρχε για να πάρουμε το αποτέλεσμα με όποιον τρόπο γινόταν. Από εκεί και πέρα τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το τέλος, το πίστεψαν και ήρθε αυτή η σημαντική νίκη».

Για τη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων μετά το 65': «Σίγουρα δεν υπήρχε καθαρό μυαλό κι ακόμα και κάποιες στατικές φάσεις που κερδίσαμε δεν φέραμε καλά την μπάλα μες στην περιοχή του αντιπάλου. Το ίδιο είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όπου κερδίσαμε τις περισσότερες στατικές φάσεις απ' όλα τα παιχνίδια. Μαζί με τα κόρνερ και τα φάουλ 13-14 φορές φέραμε την μπάλα έξω από την περιοχή και δεν είχαμε καμία καλή εκτέλεση. Το ίδιο πρόβλημα φάνηκε και σήμερα από το 65' και μετά. Είναι ένα σημείο στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση, γιατί φαίνεται ότι αυτή η κατηγορία έτσι είναι. Αν είσαι καλά αμυντικά στις στατικές φάσεις και αντίθετα μπορείς να εκμεταλλευτείς μπροστά κάποιες στατικές φάσεις μπορείς να πάρεις πράγματα. Τα πράγματα αυτά είναι βαθμοί, είναι νίκες. Σημαντικό για μένα σήμερα είναι η νίκη και μόνο η νίκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News