default-image

Αμφίβολος με Ούνιξ ο Μάντζαρης

Αθλητισμός
Αμφίβολος με Ούνιξ ο Μάντζαρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το ματς με την Ούνιξ Καζάν, όπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Η Ρώσικη ομάδα δεν είναι μόνο ο Κιθ Λάνγκρορντ όπως είπε ο προπονητής των ερυθρολεύκων που τόνισε πως το κλειδί του αγώνα θα είναι η καλή άμυνα και η καλή κυκλοφορία στην επίθεση.

«Παίζουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα που είναι σκληροτράχηλη και μαχητική. Μπορεί να έχει μόνο τρεις νίκες, αλλά σε όλα τα παιχνίδια οι αντίπαλοι τους κερδίζουν δύσκολα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Είναι σημαντικό να πάει το ματς στον τρόπο που θέλουμε εμείς και αυτό γίνεται με την καλή άμυνα και από την καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Ξέρουμε ότι θα έχουμε μία δύσκολη αποστολή. Δουλέψαμε καλά χθες και σήμερα θα έχουμε άλλη μία καλή προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε και τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Όσο πιο γεμάτο είναι το γήπεδο τόσο πιο καλό θα είναι για την ομάδα», δήλωσε αρχικά ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Για τον Λάνγκφορντ: «Η Ούνιξ είναι μία ομάδα που έχει τον ηγέτη της, αλλά έχει και άλλους παίκτες. Έχει πολυφωνία στην επίθεση. Ασφαλώς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα τον περιορίσουμε, αλλά και ο Κολόμ μπορεί και να δημιουργεί και να σκοράρει. Ο Παραχούσκι μπορεί να σε σκοτώσει στη ρακέτα. Επίσης, έχει καλούς Ρώσους σουτέρ και γενικά έχει ενισχυθεί».

Για τις αλλαγές που έχει κάνει η Ούνιξ και το πόσο δυσκολεύει αυτό στο σκάουτινγκ: «Οι καινούριοι παίκτες μπήκαν στο τελευταίο παιχνίδι και έχουμε ένα δείγμα. Δεν έχουν πολύ χρόνο με την ομάδα και αυτό είναι καλό και γι' αυτούς, αλλά και για εμάς. Δεν έχουν συνοχή και πρέπει να επικεντρωθούμε στα ατομικά χαρακτηριστικά τους και να περιορίσουμε την ομαδική τους λειτουργία».

Για τα σκαμπανεβάσματα των ομάδων στη φετινή Ευρωλίγκα: «Φέτος η Ευρωλίγκα είναι εντελώς διαφορετική. Είναι ένα Top16 που κρατάει 30 αγωνιστικές. Παίζεις με τις καλύτερες 16 ομάδες της Ευρώπης. Οι αποστάσεις είναι μικρές και δεν μπορείς να κερδίσεις ματς αν είσαι μέτριος. Σίγουρα θα κάνεις και ήττες. Στην Ελλάδα δίνουμε παχείς χαρακτηρισμούς σε ήττες και νίκες. Εμείς δίνουμε μετριοπαθείς χαρακτηρισμούς και δεν θέλουμε να μας επηρεάζει ψυχολογικά ένα παιχνίδι, είτε νικήσαμε, είτε χάσαμε. Θέλουμε να δουλεύουμε με μεθοδικά και να ετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να το αντιμετωπίζουμε σαν έναν τελικό. Στο τέλος της κανονικής περιόδου θα δούμε που θα έχουμε τερματίσει και ελπίζω να έχουμε περάσει στα playoffs».

Για το αν θα ήθελε να κάνει κάποιον απολογισμό για το 1/3 που πέρασε στη φετινή Ευρωλίγκα: «Δεν θα ήθελα να κάνω αποτίμηση τώρα. Αν σταθείς και κάνεις αποτίμηση τώρα, θα χάσεις τη συνέχεια. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έχει γίνει και τι θα γίνει. Το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε απολογισμό νικών ή ηττών. Τεχνικά το κάνουμε για να βελτιωθούμε, αλλά συνολική αποτίμηση είναι δύσκολο να κάνουμε».

Για την κατάσταση του Βαγγέλη Μάντζαρη: «Δεν ξέρουμε ακόμα. Χθες έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης. Σήμερα θα δούμε πόσο έτοιμος θα είναι. Κάνει θεραπεία και θα δούμε αργότερα. Πάντως, ως προπονητής δεν έχω πιέσει ποτέ παίκτη να αγωνιστεί, αν δεν είναι στο 100%».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News