Αθλητισμός

«Έφυγε» ο φύλακας-άγγελος της Γόρτυνας

Έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή ο "φύλακας" των μικρών παιδιών των ακαδημιών της Γόρτυνας, ο αγαπητός σε όλους Mike Chambers.

Έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή ο "φύλακας" των μικρών παιδιών των ακαδημιών της Γόρτυνας, ο αγαπητός σε όλους Mike Chambers.

Όπως αναφέρει το σωματείο της Γόρτυνας:

«Ο Mike ήταν Άγγλος στην καταγωγή, που αποδείχθηκε τελικά πιο Έλληνας και πιο ντόπιος από τους ντόπιους. Ήρθε πριν από μερικά χρόνια στην Κρήτη και την αγάπησε τόσο πολύ, που αποφάσισε να μείνει για πάντα στον τόπο μας. Βρήκε σπίτι στα Βασιλικά Ανώγεια κι έγινε μόνιμος κάτοικος του νησιού μας.

Ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου και από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκαν οι ακαδημίες της Γόρτυνας, προσφέρθηκε να βοηθήσει στην εκγύμναση των μικρών παιδιών της ομάδας. Ασχολήθηκε με τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά των ακαδημιών, δείγμα της αγάπης του για τα πιτσιρίκια αυτού του τόπου.

Τον Mike δεν τον βρήκαμε, μας βρήκε. Δεν μας ζήτησε, μας πρόσφερε, ανοιχτόχερα και ανοιχτόκαρδα. Από την πρώτη μέρα των ακαδημιών της Γόρτυνας ασχολούνταν με τα πιτσιρίκια ανελλιπώς. Τα γύμναζε, τα μετέφερε με δικά του μέσα και χρήματα στα διάφορα ποδοσφαιρικά τουρνουά και μετά τα ματς τα έπαιρνε σαν στοργικός πατέρας και τα κερνούσε ένα σάντουιτς, μια πορτοκαλάδα, οτιδήποτε. Δεν ζήτησε ποτέ χρήματα, το αντίθετο. Δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς.

Τα πιτσιρίκια παρά το γεγονός ότι πολλές φορές δεν τον καταλάβαιναν (μιλούσε κυρίως αγγλικά), τον λάτρευαν. Τον ακολουθούσαν σαν  τα πιτσουνάκια που δεν κάνουν βήμα χωρίς τη μάνα τους. Μέχρι και την προπερασμένη Κυριακή τα συνόδευσε στο ματς του παιδικού τουρνουά της ΕΠΣΗ.

Και εντελώς αναπάντεχα, όσο ξαφνικά ήρθε κοντά μας, τόσο ξαφνικά έφυγε. Τα πιτσιρίκια μέχρι κι αύτη την Κυριακή δεν ήξεραν τίποτα. Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών τους είπαν ότι απλά ήταν άρρωστος. Τι να πεις και πως να εξηγήσεις στα μικρά παιδιά;

Ένα είναι πάντως σίγουρο. Ο Mike δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο φύλακας των μικρών παιδιών των ακαδημιών της Γόρτυνας. Απλά από λίγο πιο ψηλά θα είναι πια ο φύλακας-άγγελος τους και θα τα καμαρώνει.

Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Γόρτυς εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της, στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Mike…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια