default-image

O δρόμος Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League

Ποδόσφαιρο
O δρόμος Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα εκπροσωπηθεί με τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League και μάλιστα σε περίπτωση νίκης απόψε επί του ΑΠΟΕΛ στο «ΓΣΠ» θα είναι πρώτος στον όμιλό του.

Ο ΠΑΟΚ (που υποδέχεται τη Λίμπερετς) θα βρεθεί επίσης στα νοκ άουτ, αλλά μόνο ως δεύτερος, εφόσον έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Καραμπάγκ (που φιλοξενεί τη Φιορεντίνα).

Στην κλήρωση της Δευτέρας οι πρώτοι των ομίλων μπορούν να βρουν στο δρόμο τους στους «32» μόνο τους δεύτερους των ομίλων του Europa League, αλλά και τους τέσσερις χειρότερους τρίτους που έρχονται από το Champions League. Αντίστοιχα, οι δεύτεροι των ομίλων του Europa League θα κληρωθούν με κάποιον από τους πρώτους ή τους τέσσερις καλύτερους τρίτους που έρχονται από το Champions League.

Έτσι το γκρουπ των ισχυρών διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

Πρώτοι Europa League: Ζενίτ, Ρόμα, Άγιαξ, Σαχτάρ, Σάλκε, Σπάρτα Πράγας.

Τέσσερις καλύτεροι τρίτοι του Champions League: Κοπεγχάγη, Λιόν, Τότεναμ, Μπεσίκτας.

Το γκρουπ των αδυνάτων διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

Δεύτεροι Europa League: Κράσνονταρ.

Τέσσερις χειρότεροι τρίτοι του Champions League: Ροστόφ, Γκλάντμπαχ, Λέγκια, Λουντογκόρετς.

Πέρα από τις προαναφερθείσες ομάδες, στο Europa League έχουν περάσει (αλλά ακόμη είναι ανοιχτό αν θα το κάνουν ως πρώτες ή δεύτερες) οι εξής ομάδες: ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός (2ος Όμιλος), Άντερλεχτ, Σεντ Ετιέν (3ος Όμιλος), Γκενκ, Μπιλμπάο (6ος Όμιλος) και Κράσνονταρ (9ος Όμιλος ).

Πιθανότητες πρόκρισης έχουν οι Άστρα, Αούστρια Βιέννης, Άλκμααρ, Μπράγκα, Θέλτα, Ντάνταλκ, Φενέρμπαχτσε, Φέγενορντ, Φιορεντίνα, Γάνδη, Χάποελ Μπερ-Σεβά, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Οσμανλίσπορ, ΠΑΟΚ, Καραμπάγκ, Σλόβαν Λίμπερετς, Σαουθάμπτον, Σταντάρ Λιέγης, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βιγιαρεάλ και Ζυρίχη.

Αντίθετα, δεδομένα εκτός συνέχειας είναι οι Αστάνα, Γκαμπάλα, Ίντερ, Κόνιασπορ, Μάιντς, Νις, Παναθηναϊκός, Ραπίντ Βιέννης, Σάλτσμπουργκ, Σασουόλο, Βικτόρια Πλζεν, Γιουνγκ Μπόις και Ζόρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News