default-image

Νίκη για την Ξάνθη, 3-1 τον Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Νίκη για την Ξάνθη, 3-1 τον Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν 10 αγωνιστικές, αλλά τελικά η Ξάνθη πανηγύρισε -επιτέλους- την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Ακρίτες κατάφεραν να μετουσιώσουν σε ισάριθμα γκολ τις τρεις πρώτες ευκαιρίες τους στον αγώνα, επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρέμεινε αήττητη για 8ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος, καθώς ύστερα απ' τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπου γνώρισε την ήττα απ' την ΑΕΚ (4-1) και τον Πανιώνιο (0-2), μετράει 4 νίκες και 4 ισοπαλίες. Στον αντίποδα, οι Αρκάδες, παρότι παρουσίασαν θετική εικόνα, στάθηκαν άτυχοι εξαιτίας του τρομερού ποσοστού... ευστοχίας των γηπεδούχων. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει σημεία ανάκαμψης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε πιστός στο δόγμα "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει", παρατάσσοντας ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω απ' τα δοκάρια, οι Μπαξεβανίδης και Γουάλας ήταν στα άκρα της άμυνας, με τους Λισγάρα και Φλίσκα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο του κέντρου οι Ντε Λούκας και Λουσέρο ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Λάζιτς, Τριάδη και Βασιλακάκη να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο Χαμζά Γιουνές σε σύστημα 4-2-3-1.

Στον αντίποδα, οι πολλές απουσίες στην άμυνα, ανάγκασαν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να προβεί σ' αρκετές αλχημείες. Οι Μπέρτος και Χαμντανί επιλέχθηκαν για το κέντρο της άμυνας, με τους Ιγκόρ Σίλβα και Κώστα Γιαννούλη να επιλέγονται για τα άκρα. Ο Σταύρος Τσουκαλάς με τον Ελίνι Δημούτσο ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Μάσα, Καλτσά και Φερνάντες να βρίσκονται πίσω απ' τον Ιωαννίδη σε διάταξη 4-2-3-1.

Η αναμέτρηση, όπως τονίζει το sport24.gr, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ξάνθη, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Θοδωρής Βασιλακάκης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με υπέροχη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Παναγιώτη Τριάδη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν την... ψυχρολουσία και πίεσαν για την άμεση ισοφάριση, όμως σε τρεις περιπτώσεις ο Ζίβκοβιτς δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Βέβαια, στο 9ο λεπτό, ο Νίκος Καλτσάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, αφού τον κάλυπτε ο πεσμένος Λισγάρας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ακρίτες έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 14ο λεπτό με τον Χαμζά Γιουνές, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Μαροκινός επιθετικός έπιασε το σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χαμντανί, με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον Ντοναρούμα, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του. Οι Αρκάδες διατήρησαν την κατοχή (23% - 77%), αλλά δεν έβρισκαν χώρους προς την αντίπαλη εστία. Τα σουτ των Δημούτσου (23') και Τσουκαλά (29') δεν ανησύχησαν τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος δεν χρειάστηκαν καν να επέμβει.

Στο 31', οι Ακρίτες ξαναχτύπησαν στην αντεπίθεση, με τον Τζόρτζε Λάζιτς να σουτάρει στην κίνηση, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ και τις τρεις ευκαιρίες τους στα πρώτο ημίχρονο, ενώ αντίθετα οι Αρκάδες, παρά την υπεροχή τους, δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στη συνέχεια χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία, αφού η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν "μουδιασμένη" λόγω των τριών εις βάρος της γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ελευθερόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κοσμά Τσιλιανίδη στη θέση του αρνητικού Νίκο Φερνάντες προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Οι Αρκάδες μπήκαν αποφασισμένοι να μειώσουν και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα και τα κατάφεραν στο 53ο λεπτό. Ο Νίκος Ιωαννίδης έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση, μειώνοντας σε 3-1. Παρ' όλα αυτά, η αντεπίθεση των Αρκάδων δεν είχε συνέχεια, αφού οι γηπεδούχοι ανέβαλαν τα ηνία του παιχνιδιού και έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα, με στόχο να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα.

Μάλιστα, στο 69' θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ, αλλά ο Ντοναρούμα αρνήθηκε το γκολ στον Λισγάρα με εξαιρετική επέμβαση. Στα τελευταία λεπτά, οι Ακρίτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά που άφησαν οι παίκτες του Αστέρα, χάνοντας μάλιστα μία σημαντική ευκαιρία στο 82', με τον Ντοναρούμα να λέει "όχι", αυτή τη φορά, στον Βασιλακάκη με τρομερή απόκρουση. Τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα, ένα μακρινό σουτ του Τσουκαλά που πέρασε λίγο πάνω απ' την εστία του Ζίβκοβιτς. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ξάνθη να παίρνει ακόμα μία σπουδαία νίκη, συνεχίζοντας την... αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας (64' Χατζητερζόγλου), Γουάλας, Βασιλακάκης (87' Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Λάζιτς, Λουσέρο, Τριάδης (75' Νιέτο), Γιουνές.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Φερνάντες (46' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Ίγκορ, Μάσα (63' Τσάβες), Ιωάννίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News